Diete si sanatate

Dieta care iti schimba metabolismul: cum se tine si cate kilograme slabesti

Publicat: 19 iun. 2018
6

Cunoscuta si sub numele de dieta de 13 zile, regimul alimentar creat de medicul Mike Moreno are ca scop schimbarea obiceiurilor alimentare, fapt ce favorizeaza pierderea in greutate. Iti spunem in ce consta dieta si cum trebuie sa procedezi!

Dieta este formata din 3 etape care vizeaza scaderea in greutate si o etapa care are rolul de mentinere a greutatii corporale. Ideea principala a dietei este aceea ca intensifica metabolismul, creand confuzii in organism, ceea ce poate duce la cresterea ratei metabolismului bazal (necesarul zilnic de energie al unui organism aflat in repaus total), accelerand astfel arderea grasimilor.

Cunoscuta si sub numele de ,,dieta care schimba metabolismul” sau ,,dieta de 13 zile”, dieta daneza este una dintre cele mai eficiente diete atunci cand doriti sa slabiti rapid. In doar 13 zile, poti slabi intre 7-20 kilograme (vazriaza de la persoana la persoana).

Dieta daneza este destul de dificil de urmat deoarece in timpul celor 13 zile trebuie sa urmezi un regim alimentar restrictiv si hipocaloric. Pe langa pierderea rapida a kilogramelor in plus, dieta daneza reuseste sa modifice metabolismul, adica sa imbunatateasca arderea caloriilor, dar si sa-si mentina efectele pentru o perioada de 2 ani.

Cu o conditie, insa! Dupa finalizarea dietei, trebuie sa ai in continuare o alimentatie echilibrata, dar fara sa urmezi nici un alt regim alimentar in aceasta perioada de 2 ani de zile. Doar dupa ce au trecut cei doi ani poti relua dieta, in cazul in care trebuie (sau vrei) sa mai slabesti. Fiind o dieta hipocalorica (se consuma intre 500 si 800 de calorii pe zi) aceasta poate provoca anemii, de aceea se recomanda ca doar persoanele sanatoase sa urmeze aceasta dieta.
 

Studio Videochat Iasi
Adauga un comentariu