Diverse

Dieta care reduce colesterolul

Publicat: 10 iun. 2013

Alimentatia moderna este foarte dezechilibrata, iar asta se vede pe corpurile oamenilor. Pe langa kilogramele in plus insa, riscurile acestui stil de viata sunt foarte mari: colesterol marit, boli cardiace, diabet si chiar atac cerebral. BBC a facut un studiu care a demonstrat cat de usor poti sa eviti aceste probleme daca alegi sa mananci sanatos.

Daca nu ai vazut documentarele BBC “The Truth About Food”, e timpul sa o faci. Fiona Bruce, una din cele mai cunoscute prezentatoare TV din Marea Britanie, a provocat 9 oameni dependenti de junk-food si cu riscuri mari de boli cardiace sa manance timp de 12 zile ca… maimutele.

Asa ca i-a mutat intr-o gradina zoologica alaturi de simpaticele primate si, sub supravegherea unui nutritionist, le-a propus sa manance doar hrana cruda, formata din fructe, legume si nuci. 

Unii dintre ei nici macar nu stiau cum se numesc unele legume si nu erau deloc familiarizati cu gustul lor. Dupa 12 zile insa, lucrurile au stat complet diferit. De la conopida cruda la alune, nuci, fructe de padure si rosii, acestia si-au potolit foamea doar cu fructe si legume.

Alimentatia cruda i-a ajutat pe subiecti sa-si diminueze nivelul de colesterol din sange intr-o proportie foarte mare – cu 20-22%, le-a miscorat nivelul de insulina si i-a ajutat sa aiba mai multa energie, respectiv sa doarma mai bine.

sursa: foodstoryloading...

Adauga un comentariu