Magazin

Dieta cu fructe de padure, cea mai simpla si eficienta

Publicat: 18 feb. 2015

Dieta cu fructe de padure ar putea fi cea mai simpla si usor de urmat dieta, fiindca presupune doar inlocuirea unei gustari dintre mesele principale cu o portie de fructe de padure, scrie Mediafax.

Studiile au aratat ca atunci cand oamenii inlocuiesc o gustare dulce cu o portie de fructe de padure cu acelasi continut caloric vor consuma mult mai putine calorii la urmatoarea masa.

Rezultatele acestor studii au sugerat ca o mica schimbare a obiceiurilor alimentare ar putea reduce aportul de calorii cu pana la o mie de unitati pe saptamana.

Reducerea caloriilor ar putea duce la o scadere cu circa 500 de grame pe luna a grasimii corporale sau chiar mai mult, daca oamenii ar urma si un program de exercitii si ar adopta un regim alimentar sanatos.

„Studiul nostru a aratat ca o gustare de dupa-amiaza care consta intr-un amestec de fructe de padure scade aportul de energie in timpul cinei. Este o metoda simpla care poate ajuta oamenii sa-si controleze si sa scada in greutate”, a declarat doctorul Lewis James de la School of Sport, Exercise and Health Sciences din cadrul Loughborough University.

„Exista o serie de beneficii de sanatate potentiale legate de consumul de fructe de padure, dar este pentru prima data cand consumul acestora s-a dovedit a reduce cantitatea de mancare de la urmatoarea masa. Acest efect ar putea ajuta la pierderea in greutate fara mare efort si fara a simti chiar”, a mai spus specialistul britanic.loading...

Adauga un comentariu