Dieta cu mazăre constituie o modalitate grozavă de a slăbi, hrănind, în acelaşi timp, organismul cu vitamine. Dieta conţine diverse preparate pentru mic dejun, prânz şi cina. Vara, este bine să foloseşti mazăre proaspătă. Iarna, pentru a ţine aceasta dietă, poţi utiliza mazăre congelată.
Mazărea este un aliment dietetic, care conţine 4% grăsimi, 73% carbohidraţi şi 23% proteine. Într-o cană de mazăre sunt 117 calorii. Conţinutul redus de calorii face mazărea una dintre cele mai bune legume pentru pierderea în greutate. În plus, vitamina C şi fierul din mazăre ajuta sistemul imunitar. În cadrul dietei cu mazăre, se consuma ceai neîndulcit şi apă plată sau minerală, în cantitatea dorită.
La micul dejun, poţi pregăti 130 grame cereale, 100 ml lapte şi 1 măr feliat, amestecat cu cerealele. O altă variantă pentru micul dejun include 1 biscuit cu tărâţe, 30 gr brânză degresată şi verdeţuri tăiate, amestecate cu brânză. Cea de-a treia variantă pentru micul dejun conţine 1 felie de pâine neagră, 10 gr unt sau margarina, 2 linguriţe de miere sau gem.
În dieta cu mazăre, ai voie să iei această gustare de două ori pe zi. O primă gustare poate fi o pară cu 125 gr struguri. O a doua opţiune poate fi o cantitate de 250 gr iaurt degresat sau 200 gr prune. Cea de-a treia variantă este o cană de iaurt sau un fresh de portocale sau de mere.
În ceea ce priveşte prânzul, există 7 variante de preparate, câte una pentru fiecare zi a săptămânii.
Pentru supă, taie cartofii, ardeii fără sâmburi şi prânzul. Pune legumele într-o linguriţă de ulei în tigaie, toarnă supa, acoperă şi fierbe 20 de minute. Taie cârnaţii şi pune-i în supă cu mazărea. Fierbe până dă în clocot, apoi asezonează cu maghiran, sare şi piper.
Încălzeşte mazărea într-o tigaie. Bate ouăle cu 2 linguri de apă, cu sare şi piper, apoi toarnă-le în tigaie. Adăugă şuncă şi asezonează omleta cu sare şi piper.
Pentru supă, taie prazul rondele şi prăjeşte-le într-o tigaie. Adaugă 200 gr mazăre, supa şi fierbe 10 minute. Pasează supa cu mixerul, adăugă apoi restul de mazăre şi smântână. Condimentează cu sare, piper şi busuioc.
Fă o salată din mere. Taie merele felii, dă-le cu suc de lămâie, taie ceapă verde rondele şi amestec-o cu mazărea, porumbul şi merele. Fă un sos din iaurt degresat cu sare, curry şi piper. Adăugă puţin bacon şi serveşte.
Taie o ceapă şi soteaza-o în unt cu mazăre. Toarnă supa şi fierbe 10 minute. Adăugă smântână, asmaţui (planta aromatica) şi pasează. Adăugă cartofi fierţi şi poftă bună!
Taie o ceapă şi soteaz-o în unt. Adăugă mazăre, supă de vită şi fierbe 10 minute. Amestecă într-un castron lapte cu făină şi hrean de la conservă. Fierbe compoziţia şi condimenteaz-o cu sare şi piper. Fă un şniţel din carne de viţel şi serveşte-l cu legumele gatite.
Sotează ceapă, ardei iute şi orez într-o tigaie. Toarnă supa, acoperă şi feirbe 20 de minute. Adăugă mazăre, brânză rasă, sare şi piper. Prăjeşte ouă în unt, sare şi piper. Serveşte-le cu risotto presărat cu ceapă verde.
La cină, o primă variantă poate fi oricare dintre opţiunile de prânz. Altă variantă de cină dietetică poate fi o felie de pâine cu o felie de brânză şi ridichi oricât de multe. A treia variantă de cina este o salată de mere cu o felie de pâine.