Diete si regimuri

Dieta cu ouă: noua metodă de topire rapidă a kilogramelor

Publicat: 08 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Dieta cu ouă noua metodă de topire rapidă a kilogramelor
Unii nutriționiști consideră aceasta dieta prea drastică.

Pierderea de 3 până la 4 kg într-o săptămână este promisiunea acestei diete expres pe bază de ouă. În plus față de mulțimea de substanțe nutritive bune pe care le conțin (vitaminele B12, D, fosfor, iod, luteină etc.), ouăle oferă un maxim de așa-numitele proteine ​​de valoare biologică ridicată, deoarece acestea sunt formate din opt aminoacizi esențiali. În practică, două ouă furnizează 13g de proteine ​​(aproximativ 20% din necesarul zilnic al unei femei) și sunt echivalente cu 100g de carne (1 friptură mică). Această densitate proteică le face deosebit de sățioase. Consumul unui ou fiert tare sau moale la micul dejun este mult mai bun pentru sănătatea ta decât pâinea prăjită cu gem sau cereale cu miere.

Nu este de mirare că nutriționiștii îl plasează în partea de sus a listei de alimente perfecte atunci când vă urmăriți greutatea, deoarece, pe lângă bogăția sa în proteine ​​care păstrează mușchii in forma buna, sunt sărace în calorii (în jur de 90 kcal pentru un ou mediu de 60 g).

Dieta cu ouă acționează ca un starter. Această formulă expresă, care își propune să te scape de aproximativ 3 până la 4 kg într-o săptămână, face parte dintr-un protocol global de scădere în greutate.

Dieta trebuie să fie scurtă. Este rezonabil să se limiteze această fază strict la opt zile, chiar dacă înseamnă repetarea acesteia la fiecare două sau trei luni. Pentru a evita oboseala, poate fi preferabil să adăugați multivitamine și, dacă este necesar, unul până la două comprimate de potasiu, mai ales la persoanele cu deficit.

Există contraindicații: în special diabetul insulino-dependent, sarcina, persoanele care suferă de constrângeri alimentare, tulburări severe ale ritmului cardiac, leziuni hepatice sau renale.

Dieta cu ouă: o zi tipică

La o inspecție mai atentă, nu există mult de mâncare și trebuie să fii destul de motivat să urmezi o astfel de monodietă, chiar și pentru o perioadă scurtă. Se recomandă să beți 1,5 până la 2 litri de apă, de preferință minerală, în timpul zilei.

Mic dejun: cafea, ceai, apă, infuzie după bunul plac (fără zahăr). 2 sau 3 albușuri fără gălbenuș. un lactat cu 0% grasimi.
Prânz: 2 sau 3 albușuri + 1 ou întreg cu gălbenuș. Bulion de legume nelimitat. un lactat cu 0% grasimi. 250 ml de apă cu suc de lămâie.
Cina: 2 sau 3 albușuri + 1 ou întreg cu gălbenuș. Bulion de legume nelimitat. un lactat cu 0% grasimi. 250 ml de apă cu suc de lămâie.

Unii nutriționiști consideră aceasta dieta prea drastică. Un dietetician chiar spune că este „șocată de faptul că putem oferi și astăzi o dietă atât de strictă, de aceea este important sa stitica detineti o stare de sanatate buna si ca ati consutat sfatul unui medic inainte de a merge pe acest drum.

Adauga un comentariu