Diete si regimuri

Dieta Miami: calitate inainte de cantitate! Iata ce recomanda un cardiolog!

Publicat: 22 mart. 2021
Dieta Miami calitate inainte de cantitate Iata ce recomanda un cardiolog
Pierderea în greutate poate fi semnificativă în prima lună a dietei.

Dieta Miami, inventată de cardiologul american Dr. Agatston, pleacă de la premisa: dietele restrictive eșuează. De aceea, acesta susține mai degrabă calitatea decât cantitatea dietei. Această dietă în 3 faze vă va permite să adoptați obiceiuri alimentare sănătoase, sortând zaharurile bune și grăsimile rele.

Faza 1: timp de 2 săptămâni, zahărul și amidonul sunt îndepărtați din dietă în favoarea proteinelor: ouă, carne, pește. Dar puteți mânca toate legumele verzi în voie în timp ce vă limitați aportul de grăsimi.

Faza 2: este posibil să se reintroducă treptat alimentele care au fost interzise în prima fază. De asemenea, puteți începe să mâncați fructe (cu excepția bananelor și ananasului). Când ați pierdut câteva kilograme în plus, puteți trece la pasul 3 al dietei.

Faza 3: Este vorba despre schimbarea obiceiurilor alimentare pentru produse sănătoase.

Alimentele de mâncat și cele interzise

Doriți să urmați această dietă? Favorizăm:

– zaharuri naturale conținute în fructe sau legume
– proteine ​​din carne, pește, brânzeturi, ouă, nuci.
– grăsimi vegetale.
– produse lactate degresate sau semi-degresate.

Pe de altă parte, evităm:

– zaharuri rele găsite în zahărul alb, alcoolul, dulciurile și alte prăjituri
– grăsimile rele, adică grăsimile animale, care sunt și dăunătoare pentru sistemul cardiovascular

Pro și contra

Principalul avantaj al acestei diete este că, urmând-o, nu cunoaștem multe constrângeri. Cantitățile autorizate sunt perfect rezonabile, astfel încât să nu vă fie foame. Preferința este pentru grăsimile vegetale, astfel încât riscurile cardiovasculare sunt reduse. Nu este nevoie să calculați caloriile înghițite zilnic.

Pe de altă parte, din punct de vedere nutrițional, regulile acestei diete nu sunt ideale pentru pierderea în greutate pe termen lung. Diferitele interdicții propuse în unele dintre fazele regimului sunt greu de conciliat în viața de zi cu zi. Ieșirile in restaurante sau cu prietenii vor trebui, prin urmare, reduse. Nu faceți nicio greșeală, o dietă nu se bazează exclusiv pe disocierea grăsimilor bune și rele. În cele din urmă, este foarte periculoasa pentru persoanele cu insuficiență renală.

Eficacitatea dietei Miami

Pierderea în greutate poate fi semnificativă în prima lună a dietei, deoarece sunt preferate alimentele cu conținut scăzut de carbohidrați. Dar eficacitatea poate fi văzută doar pe termen scurt.
Adauga un comentariu