La psiholog

Diferenta majora dintre femei si barbati atunci cand vine vorba de masini

Publicat: 04 ian. 2017
7
Din totalul parcului de autovehicule gestionate de Business Lease, 75% dintre soferi sunt barbati, iar 25% sunt femei.
Femeile prefera masinile compacte-medii si SUV-urile, in timp ce barbatii se orienteaza catre modele din clasa mare sau de lux, tot ei fiind si cei care au mai des preferinte legate de culoarea masinii, potrivit unui studiu realizat de Business Lease Romania.
Astfel, conform cifrelor Business Lease, firma de leasing cu o flota de peste 3.000 de masini administrate, 90% dintre barbati si 91% dintre femei conduc masini din clasa compacta (hatchback, combi sau sedan) si doar 10% dintre barbati si 9% dintre femei conduc SUV-uri.
Cu toate acestea, la nivel de preferinta, femeile aleg compactele-medii si SUV-urile, in timp ce barbatii se orienteaza catre modele mai impunatoare, din clasa limuzine (masini mari, de lux), potrivit Mediafax.
Abordarea vizavi de achizitia automobilelor este particulara pentru fiecare companie, in functie de domeniul de activitate, de modul de exploatare sau de existenta sau nu a unui departament intern de administrare a flotei.
„Exista mai multe categorii de clienti, de la companii cu o politica de achizitie bine definita, care clasifica pe fiecare nivel ierarhic tipul masinilor permise ca brand, model, motorizare, buget, perioada de utilizare si rulaj maxim, pana la companii care fac achizitii in functie de oportunitatea de pe piata in momentul cumpararii. Pe langa acestea, exista si companii care fac achizitii in functie de imaginea rezultata din asocierea cu un brand”, subliniaza Philip Aarsman, managing director al Business Lease Romania.
Din totalul parcului de autovehicule gestionate de Business Lease, 75% dintre soferi sunt barbati, iar 25% sunt femei.
Studiul mai arata ca femeile sunt mai atente la siguranta la volan, optand de cele mai multe ori pentru airbag-uri suplimentare. Alte dotari pe care doamnele si domnisoarele insista sa le aiba masina condusa ar fi cutie automata, incalzire in scaune, priectoare de ceata, clima si navigatie. Barbatii sunt mai tehnici, preferand un automobil cu motor puternic sau un sistem audio mai bun. Cu toate acestea, in mod surprinzator, domnii sunt cei care au preferinte legate de culoarea masinii.
Adauga un comentariu