National

DIICOT a destructurat o retea care facea credite la banci in numele altora! Sute de oameni au fost afectati, prejudiciul e imens

Publicat: 22 nov. 2018
1

Politistii si procurorii DIICOT din Valcea au facut 51 de perchezitii, pe raza a 8 judete si a municipiului Bucuresti, pentru destructurarea unei grupari infractionale banuite de cauzarea unui prejudiciu de 3.000.000 de euro prin realizarea unor imprumuturi la banci din mai multe state din Europa. Peste 500 de oameni au fost pagubiti. 93 de persoane vor fi duse la audieri cu mandate.

"La data de 22 noiembrie a.c., Politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Valcea, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – B.T. Valcea, cu suportul de specialitate al Directiei de Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane, efectueaza 51 de perchezitii pe raza judetelor Valcea, Mures, Bacau, Arges, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava si in municipiul Bucuresti la persoane banuite de fraude informatice si spalare de bani.

Breaking news! DIICOT a inceput urmarirea penala in legatura cu presupusul tablou pictat de Picasso

Cei in cauza sunt banuiti ca, in perioada mai 2017 – noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infractionale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite tari din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat in Italia, Spania si alte state unde, folosind documentele falsificate, care contineau datele reale sau false ale altor persoane si fotografiile membrilor gruparii, ar fi obtinut credite de la mai multe banci. Din activitatea infractionala a rezultat un prejudiciu de 3.000.000 de euro, 500 de persoane fiind vatamate", transmite Politia Romana.

Adauga un comentariu