Actualitate

DIICOT cere arestarea in lipsa a lui Mihail Boldea. Deputatul a parasit Romania in 17 martie

Publicat: 21 mart. 2012
1
Parlamentarul Mihail Boldea, cercetat intr-un dosar privind inselaciuni imobiliare, a parasit teritoriul Romaniei in data de 17 martie 2012. Boldea este cautat de procurori pentru a fi audiat in dosarul in care este cercetat pentru ca ar fi determinat alte persoane sa falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotarari, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primaria municipiului Galati, de la Arhivele NationaleDirectia Judeteana Galati sau de la Trezoreria municipiului Galati.
Potrivit DIICOT, la data de 21 martie 2012, procurorii au solicitat Inaltei Curti de Casatie si Justitie, conform prevederilor art. 148 alin.1 lit. a si f din C. pr.pen., arestarea preventiva in lipsa a lui Boldea Mihail, cercetat pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, prev. de art. 7 al. 1 din Legea nr. 39/2003 si inselaciune cu consecinte deosebit de grave, prev. de art. 215 al. 1, 2, 3 si 5 Cod penal.
In motivarea solicitarii s-au retinut starea de pericol concret pentru ordinea publica raportat la gravitatea faptelor retinute in sarcina sa si existenta unor indicii temeinice potrivit carora inculpatul BOLDEA MIHAIL  – deputat in Parlamentul Romaniei –  se sustrage urmaririi penale.
DIICOT mai anunta si faptul ca Mihail Boldea a parasit teritoriul Romaniei, pe frontiera terestra, la data de 17 martie 2012, anterior datei de 20 martie 2012, data la care Camera Deputatilor a avizat, conform dispozitiilor art. 72 din Constitutia Romaniei si art. 24 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, cererea D.I.I.C.O.T. de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a inculpatului.
Dupa judecarea propunerii de arestare preventiva si in masura in care se va dispune admiterea cererii, procurorii D.I.I.C.O.T. vor solicita organelor abilitate, darea in urmarire generala si internationala a inculpatului Boldea Mihail.
Procurorii au emis un mandat de aducere pe numele deputatului Mihail Boldea, cercetat intr-un dosar de inselaciuni imobiliare. Boldea este de negasit de mai bine de 24 de ore, mai exact de cand Parlamentul si-a dat avizul pentru arestarea lui.
Politistii au fost miercuri dimineata la locuinta deputatului pentru a-l chema la audieri la DIICOT, dar nu l-au gasit.
Potrivit procurorilor DIICOT sunt date si indicii rezonabile in legatura cu participatia penala a deputatului Mihail Boldea, in perioada 2006 – 2011, in obtinerea unor importante foloase materiale, injuste, prin inducerea in eroare a unor persoane, cu ocazia incheierii unor contracte de vanzare-cumparare ale unor imobile, ascunzand situatia juridica reala a acestora ori existentei unor conventii comerciale in ceea ce priveste bunurile.
Pentru obtinerea foloaselor materiale injuste, in perioada 2006 – 2008, deputatul Boldea (fost PDL) ar fi constituit un grup infractional organizat impreuna cu Mihaela Cristina Bolboceanu – avocat in cadrul Baroului Galati, Aurica Maria Luchiniuc – membru in cadrul Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Galati si fost subprefect al judetului Galati, Elena Petrea – secretar in cadrul Cabinetului Individual de Avocatura „Boldea Mihail” si Tanase Petrica.
Vineri seara, 16 martie, in acest dosar, judecatorii Curtii de Apel Galati au admis propunerea DIICOT si au emis mandate de arestare preventiva pe numele a sase persoane, respectiv Elena Petrea, secretara cabinetului de avocatura al lui Mihail Boldea, Alexandru Bogdan Boza, fost membru PDL, Tudorel Vranceanu, Sava Lucian Mirica, Carmen Mirica si Stefan Lazar.
De asemenea, fostul subprefect de Galati Aura Luchiniuc si avocata Mihaela Bolboceanu au primit interdictia de a parasi localitatea.
Potrivit DIICOT, in acest caz Mihail Boldea este cercetat pentru ca ar fi determinat alte persoane sa falsifice o serie de documente oficiale, respectiv patru hotarari, patru expertize judiciare, adrese ca fiind emise de Primaria municipiului Galati, de la Arhivele Nationale – Directia Judeteana Galati sau de la Trezoreria municipiului Galati. Ulterior, aceste documente au fost folosite in fata instantelor de judecata ori a altor institutii si autoritati in vederea obtinerii, in mod fraudulos, a dreptului de proprietate asupra unui numar de noua imobile din municipiul Galati.
Astfel, ar fi fost atestate fapte sau imprejurari necorespunzatoare cu adevarul, respectiv s-au pronuntat hotarari judecatoresti ori s-au efectuat mentiuni in registrele Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Galati.
Boldea este acuzat si de spalare de bani, respectiv ca ar fi ajutat terte persoane in a ascunde ori a disimula proprietatea unor bunuri imobile ori drepturi asupra unor astfel de bunuri, desi stia ca acestea provin din comiterea unor infractiuni, cum ar fi fapte legate de traficul de fiinte umane. Totodata, deputatul ar fi ajutat la dobandirea unor bunuri imobile (terenuri, cladiri si apartamente), cunoscand ca acestea provin din comiterea unor infractiuni.
Sursa: rtv.net
Adauga un comentariu