National

Din aprilie, romanii vor vorbi de 3 ori mai ieftin la mobil

Publicat: 08 mart. 2014

Vom vorbi de 3 ori mai ieftin la telefon, de luna viitoare dupa ce autoritatea in domeniu a anuntat reducerea tarifelor pentru apelurile efectuate in alta retea.

Operatorii de telefonie mobila sustin ca modificarea se va vedea din aprilie si in facturile romanilor. Pe langa ieftinirea convorbirilor, oamenii vor beneficia de noi oferte cu sute de minute nationale incluse.

Citeste si Anuntul facut de Orange care te va lasa MASCA

Romanul vorbeste la telefon, in medie 200 de minute in retea si o jumatate de ora in afara ei. Alin face parte din categoria celor care folosesc intens celularul.

„Ca minute, vreo 3-4 sute si ca bani am abonamentele negociate. 400 Orange si abonamentul meu propriu-zis de voce este vreo 300 de mii la Vodafone dar mai am internet si se duce la un milion jumate”, spune Alin.

Citeste si Internata la Socola dupa ce si-a incarcat telefonul de la Orange

Are doua numere in doua retele diferite si cu toate astea plateste 21 de centi pe minut daca suna intr-o a treia. Din aprilie, acest tarif ar trebui sa scada la o treime, ceea ce va reduce considerabil si factura.

Companiile de telefonie mobila percep tarife si de trei patru ori mai mari fata de cat platesc ele atunci cand efectueaza apeluri dintr-o retea in alta. De la 1 aprilie insa totul se va schimba pentru ca toate aceste tarife de interconectare vor scadea pana la un nivel minim de un cent pe minut. In acest moment companiile sunt presate sa scada tarifele si pentru clientii de rand, adica pentru noi abonatii.

Citeste si Anuntul facut de Orange pentru toti abonatii din Romania

Operatorii sustin insa ca pregatesc noile oferte care vor intra pe piata inainte de Paste. Ca sa suporte mai usor costurile ridicate, cei mai multi stau in buzunar cu cate trei telefoane. Altii se limiteaza la planul tarifar pe care il au.

Companiile de telefonie mobila vor aplica noile reguli de luna viitoare, insa amploarea ieftinirilor nu va fi aceeasi pentru toti operatorii.

Sursa: protv.roloading...

Adauga un comentariu