Eveniment-Social

Din cauza alunecarilor de teren, cetatenii isi doneaza terenurile

Publicat: 01 apr. 1999
1

•Primaria nu garanteaza consolidarea versantilor din zona Ticau

Alunecarile de teren aparute pe versantii dealurilor din muncipiul Iasi vor afecta un numar de 200 imobile si 9 ha teren. Fenomenul s-a declansat in 1996, in zona aval stradei Sarariei. De groaza taxelor si impozitelor pe terenuri si cladiri, cetatenii din aceasta zona vor sa-si doneze proprietatile primariei, care sint din cauza alunecarilor nefolosibile.

Zona expusa riscurilor naturale cuprinde strazile Vulpe, T. Savescu, malul drept al piriului Calcaina, strada Poligon, strada Sarariei si stradela Sarariei. Anul trecut, Consiliul Judetean a interzis constructiile de locuinte in acest perimetru. In 1998, primaria, pentru executarea lucrarilor de consolidare a versantului dealului Ticau a primit prin Programul Phare, suma de 600 milioane lei.

Pentru anul in curs, primaria nu garanteaza consolidarea versantului din lipsa fondurilor, desi, din punct de vedere legal, municipalitatea trebuie sa protejeze constructiile si terenurile de asemenea fenomene. Pina la consolidarea versantilor, donatorii vor fi cazati intr-un bloc de locuinte sociale. 

Adauga un comentariu