Magazin

Din ce cauza apare frigiditatea

Publicat: 03 mai 2017
1
Frigiditatea (anorgasmia) reprezinta absenta libidoului sau imposibilitatea de a ajunge la orgasm a femeii.

„Frigiditatea este determinata de ceea ce gandeste si simte persoana fata de momentele intime. Pot aparea sentimente de vinovatie, rusine fata de actul sexual, de a fi vazuta goala de catre un barbat, complexe legate de felul in care arata, teama de a nu fi criticata, respinsa, nesiguranta cauzata de lipsa de experienta”, precizeaza psihoterapeutul Laura Maria Cojocaru pentru Gandul.

Frigiditatea poate avea cauze medicale, psihologice sau poate fi o stare data de anumite medicamente. Antidepresivele, sedativele, antihipertensivele pot determina scaderea libidoului. „Frigiditatea este in primul rand o problema a femeii cu ea insasi. Indiferent daca vorbim de trauma, de lipsa stimei de sine, de alegerea gresita a partenerilor sexuali, de teama de a se deschide sau implica sufleteste, ori de frica de a nu gresi ceva in relatia cu partenerul, teama  ce o poate face sa il piarda”, precizeaza psihoterapeutul Constantin Cornea pentru Gandul.

Frigiditatea poate fi:

1.Totala. Contactul sexual  se desfasoara aproape mecanic fara senzatii erotice, fara orgasm.

2. Incompleta – Dorinta sexuala exista, dar actul sexual nu este atat de intens incat sa se obtina orgasmul vaginal.

3. Partiala – Imposibilitatea obtinerii orgasmului vaginal prin stimulare externa se poate ajunge la orgasm clitoridian.

Frigiditatea poate avea cauze medicale, psihologice sau pot fi o stare data de anumite medicamente. ,,Frigiditatea provoaca frustrari ambilor parteneri, pentru femeie sexul devenind doar o datorie conjugala, iar barbatii pot ajunge la credinta ca nu sunt destul de priceputi sau dotati pentru a-si satisface partenera. Este bine ca ambii sa inteleaga ca frigiditatea poate fi tratata si ca o metoda eficienta de a trece peste probleme este comunicarea si buna intelegere’’, mai spune psihoterapeutul Laura Maria Cojocaru.
Adauga un comentariu