Culinar

Din ce ingrediente se fac bezele colorate

Publicat: 10 dec. 2019

Fie că este dulcele care-ţi aminteşte de copilărie sau unul din deserturile prefeate, bezelele pot fi pregătite şi acasă. Colorate şi aromate, acestea nu au nevoie de mai mult de o oră din timpul dumneavoastră.

Ingrediente:

  • 2 albuşuri
    130 g de zahăr pudră
    ¼ linguriţă de esenta de vanilie
    colorant alimentar
    oţet sau suc de lămâie

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 100C. Puneti zahărul pudră pe o tavă de copt şi dati la cuptor timp de 5 minute. Cu ajutorul unui prosop de hârtie, ştergeţi uşor interiorul unui castron mare cu puţin oţet sau suc de lamaie. Se adauga albusurile in castron. Cu ajutorul unui mixer electric, bateti 4-5 minute. Se incorporaza zahărul, lingurita cu lingurita si bateti bine.

Se adaugă vanilie şi se amestecă timp de încă 30 de secunde. Se separă bezeaua în 2 boluri. In fiecare bol picurati cate o picatura de colorant alimentar, eu am folosit roz si bleu. Amestecati foarte bine. Umpleti 2 posuri cu aluat si formati bezele intr-o tava cu hartie de copt. Coaceti în cuptorul preîncălzit timp de 40-45 de minute. Lăsaţi-le în cuptor să se usuce timp de 15 minute. Scoateti apoi din cuptor si raciti complet. Serviti bezelele la temperatura camerei.loading...

Adauga un comentariu