Magazin

Din nefericire, cautarea  gemenelor de 9 ani, devenite simbolul tragediei din Grecia, a incetat

Publicat: 29 iul. 2018
1

Luni seara a izbucnit incendiul de vegetatie in urma caruia cel putin 91 de oameni au murit, iar oraselul de vacanta Mati a fost distrus in proportie de 98%. Focul a afectat si o parte dintr-un oras vecin, Rafina, in care se aflau, in vacanta cu bunicii lor Sofia si Vasiliki Filipopoulou, doua fetite, in varsta de noua ani. 

Conform Greek Reporter, tatal lor, Yiannis Philipopoulou, a  declarat ca i s-a parut ca le-ar fi zarit pe fete intr-un reportaj difuzat la televizor, in care erau prezentate imagini cu oameni salvati din incendii. Gemenele ar fi fost pe o barca, alaturi de alti sinistrati din Rafina. In urma investigatiilor, s-a descoperit insa ca nu era vorba de Sofia si Vasilik, ci despre alte fete, cu care semanau.

Gemenele date disparute au devenit imaginea simbolica a tragediei care s-a abatut asupra Greciei.

Vineri, Greek Reporter a anuntat ca fetitele si bunicii lor, au fost cu totii gasiti fara viata, fapt confirmat si de o ruda, intr-o postare pe conturile de socializare. Scena este oribila, greu de descris, precizeaza sursa citata. La patru zile de la dezastru, echipele de interventie inca mai gasesc cadavre printre ruine. Pe de alta parte, unii dintre ranitii aflati in stare critica au murit in spital, in ciuda eforturilor medicilor. Exista in continuare multi oameni disparuti. Insa speranta de a mai gasi pe cineva in viata e tot mai mica, pe masura ce se scurge timpul.

Premierul grec Alexis Tsipras si-a asumat „intreaga responsabilitate politica pentru tragedia care s-a abatut asupra tarii, scrie Greek Reporter.
”V-am convocat astazi aici in primul rand pentru a-mi asuma intreaga responsabilitate politica pentru aceasta tragedie, in fata cabinetului meu si a poporului grec”, a declarat Tsipras intr-un discurs rostit in fata consiliului sau de ministri, difuzat in direct de catre media. Guvernul va actiona repede cu un plan national pentru a ataca problema incalcarii de decenii a prevederilor in domeniul constructiilor, a afirmat Tsipras, adaugand ca exista indicii potrivit carora incendiile au fost provocate. Opozitia a acuzat guvernul de aroganta si de esec absolut in ce priveste apararea vietile oamenilor, ca urmare a reactiei autoritatilor in fata incendiilor devastatoare, in timp ce raman intrebari fara raspuns cu privire la modul in care au murit zeci de oameni in localitatea Mati, unde 49 % dintre case au fost declarate nelocuibile.

Adauga un comentariu