Eveniment-Social

Din Policlinica cu plata a ramas doar numele

Publicat: 17 aug. 2007
1

• Actualul director, dr. Cristiana Verives, sustine ca adresabilitatea a scazut foarte mult din cauza aparitiei cabinetelor private si a aparaturii medicale vechi, achizitionata in urma cu 23 de ani • Indirect, medicul Verives da vina pe fostul director, Dumnezeu sa-l odihneasca

Din Policlinica cu plata a ramas doar numele. Aparatura medicala nu a mai fost inlocuita de 23 de ani, de cand functioneaza unitatea medicala, iar de modernizari nici nu poate fi vorba. Daca inainte de 1989 bolnavii se calcau in picioare pentru a ajunge la medicii de renume care dadeau consultatii la Policlinica cu plata, de cativa ani, adresabilitatea a scazut foarte mult. Scuza invocata de directorul Policlinicii, dr. Cristiana Verives, este aceea ca in oras au aparut foarte multe cabinete private si de zeci de ani nu s-a mai investit in aparatura medicala. Medicul stomatolog Cristiana Verives este directorul Policlinicii cu plata de cateva luni bune si, indirect, a dat vina pe fostul director pentru situatia actuala in care se afla unitatea medicala, Dumnezeu sa-l odihneasca, pentru ca a decedat de ceva timp.

Adresabilitatea pentru aceasta unitate medicala ar trebui sa fie foarte mare, avand in vedere ca tarifele practicate pentru serviciile medicale sunt mult mai mici decat in cabinetele private din oras si nu au mai fost majorate din 2004. Dupa cum a afirmat dr. Verives, Policlinica cu plata are un deficit de cadre medicale cam la toate specialitatile. Un procent de 40 la suta din incasari reprezinta plata medicilor, asistentilor si angajatilor din sectorul administrativ. Putini medici de renume mai vin sa dea consultatii la Policlinica cu plata. „Ani de zile nu s-au facut investitii in aparatura. Principalul motiv care a dus la scaderea numarului de pacienti il reprezinta infiintarea cabinetelor private, dar si aparatura medicala veche. Vrem sa facem acum un leasing pentru a achizitiona un ecograf color, utilizat in mai multe specializari, care costa in jur de 55 de mii Euro. La ora actuala, cu aparatura medicala pe care o avem, reusim sa supravietuim. Trebuie sa cautam sponsori care sa ne ajute sa dotam asa cum trebuie policlinica. Ca sa cumparam aparatura medicala, pentru strictul necesar ne-ar trebui cam 400-500 de mii Euro. Asa speram sa prelungim activitatea acestei unitati. Daca nu vom reusi sa rentabilizam unitatea medicala, nu stiu daca vom mai putea functiona”, a declarat dr. Cristiana Verives. In anul 2006, incasarile de la Policlinica cu plata au fost de 7 miliarde lei. Directorul Verives sustine ca sunt luni in care se incaseaza si 700 milioane lei din prestarea serviciilor medicale. In medie, zilnic, la Policlinica cu plata se prezinta 60 de pacienti. Majoritatea doctorilor care au contract de prestari servicii cu Policlinica cu plata nu mai sunt medicii de renume de altadata.

Comentarii
  • ar trebui sa inlocuiasca nu numai aparatura dar si personalul. cei mai mai multi doctori si o parte din asistenti sunt trecuti mult de a doua pensionare ,de abia se mai tin pe picioare ce madicina mai stiu si ce mai pot face? ocupa locul la altii tineri dornici sa munceasca si care au si familii de intretinut. de la policlinica cu plata angajatii se tin de posturile ce le ocupa pina ies cu picioarele inainte. fraier este cel care se duce sa dea bani ptr astfel de consultatii.lasati locul la altii,mai sint medici si asistenti capabili!!!!!!

  • Angajati nume mare mari din medicina ieseana, asa cum era pe vremuri. Asta creste adresabilitatea cel mai mult. Singura problema e ca numele mare ale medicinii ieseane incap in 3 cabinete.

  • Este jenant sa spui ca fostul care-i decedat este vinovat de managementul tau incompetent! De ce nu se realizeaza contract cu C.J.A.S. ptr. ac. unitate? atunci ar creste si adresabilitatea chiar daca asta implica inlocuirea personalului depasit biologic? Un manager eficient trebuie sa aplice cu curaj metode moderne de redresare.

Adauga un comentariu