Sport

Dinamo a dat o lovitură de proporții. L-a transferat pe Vali Ghionea, un star cu 13 sezoane în Liga Campionilor

Publicat: 23 mai 2020

Dinamo București a semnat o înțelege pe două sezoane cu Valentin Ghionea (36 de ani), unul dintre cei mai buni jucători români de după Revoluție. Vali Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe partide jucate și goluri marcate în istoria Ligii Campionilor.

Echipa de handbal Dinamo a realizat vineri dimineața un transfer important. Trupa din Ștefan cel Mare a semnat o înțelege pe două sezoane cu Valentin Ghionea (36 de ani), unul dintre cei mai buni jucători români de după Revoluție.
Extrema dreaptă a jucat în ultimele sezoane la Sporting Lisabona și a început urcușul în handbalul internațional într-o vreme în care juca în Ștefan cel Mare alături de bunii săi prieteni, interul dreapta Rareș Jurcă și regretatul pivot Marian Cozma. Vali Ghionea va pune umărul pentru formarea unei noi echipe care se vrea imbatabilă în handbalul românesc.

Vali Ghionea, prima reacție

„Am mai jucat la Dinamo două sezoane (n.r.- în perioada 2005-2007) și mi-a plăcut acolo. Acum cred că va fi la fel de bine, pentru că aici se dorește performanță.
În ultimii ani, Dinamo a muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel, a însemnat un progres important și pentru handbalul românesc.
Mi se pare că lucrurile s-au făcut într-un mod sănătos, au reușit într-o oarecare măsură, dar eu cred că se poate și mai mult, să ajungă chiar în primele opt în Europa, orice este posibil acolo, în fazele superioare”, a declarat Vali Ghionea, pentru ProSport.

Vali Ghionea a debutat cu Dinamo în Liga Campionior

Vali Ghionea este handbalistul român cu cele mai multe partide jucate și goluri marcate în istoria Ligii Campionilor.
Debutul lui în competiția de elită din handbalul european intercluburi s-a produs în tricoul echipei Dinamo, în 2005, când „câinii” au înfruntat Ciudad Real, Veszprem și Tatran Presov.
Vali Ghionea a ajuns la 13 sezoane de Liga Campionilor, după partide jucate pentru Wisla Plock, HCM Constanța, Pick Szeged și Sporting Lisabona.
Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a decis luni închiderea sezonului competițional 2019-2020, fără acordarea titlului de campioană în Ligile Naționale (masculin și feminin).
În momentul întreruperii campionatului, echipa antrenată de Constantin Ștefan avea cinci puncte în plus față de următoarea clasată, un golaveraj de +104 și un meci mai puțin, iar față de locurile 3-5, două meciuri mai puțin și peste 12 puncte avans

Adauga un comentariu