Sport

Dinamo „de España”, din nou vedetă negativă în AS: „Începe dezintegrarea!”

Publicat: 24 nov. 2020
Mulți dintre jucătorii lui Dinamo București sunt pe picior de plecare de la echipă, din cauza dificultăților financiare ale clubului bucureștean
Jucătorii echipei Dinamo București

Situația de la Dinamo este din nou subiectul unui articol amplu din presa spaniolă. Cotidianul AS scrie pe larg despre problemele cu care se confruntă jucătorii aflați sub comanda lui Cosmin Contra.
Sub titlul „Începe destrămarea versiunii spaniole a lui Dinamo!”, jurnaliștii iberici susțin că echipa la care evoluează mulți compatrioți de ai lor este în „pragul dezintegrării”.

AS analizează situația de la Dinamo: „Borja Valle i-a arătat obrazul lui Cortacero!”

„Pablo Cortacero a dat asigurări că va achita datoriile. Dar, din cauza promisiunilor neonorate, fizioterapeutul Jesus Arco și preparatorul fizic George Neagu au decis să părăsească clubul. Confruntați cu o situație critică, mai mulți fotbaliști vor să-i imite. Cortacero anunțase că banii vor intra în conturile jucătorilor și angajaților de la club până pe 17 noiembrie, dar nu s-a ținut de cuvânt”, scriu ziariștii spanioli.

„Iar fotbaliștii au reacționat. Borja Valle a făcut-o chiar pe gazon, când după unul dintre golurile marcate, s-a îndreptat spre o cameră TV și a arătat obrazul. Un gest care îl avea ca destinatar pe Cortacero”, mai scriu spaniolii de la AS, care notează că fostul jucător de la Deportivo a reușit și un assist în meciul cu FC Voluntari.

Mesajele lui Borja Valle și Isma Lopez

Jurnaliștii iberici dezvăluie că fostul jucător de la Deportivo la Coruna a publicat apoi și un mesaj de adio față de fizioterapeutul spaniol care a plecat de la Dinamo.

„Îi spun adio unui alt prieten, e trist ce se întâmplă în fiecare zi, asta ne doare cel mai tare”, au fost cuvintele lui Borja Valle. Iar acestea au fost completate de reacția altui coechipier, Isma Lopez: „Ce rușine! Baftă tuturor prietenilor!”

AS mai precizează că „jucătorii, antrenorii și alți angajați sunt neplătiți de 3 luni și jumătate. Cei care erau dinainte la echipă au primit banii pentru o lună și jumătate, pentru a nu depune memorii să devină jucători liberi. Dar sunt persoane din club care au aproape jumătate de an fără să fi primit vreun salariu”. Nu e prima oară când spaniolii scriu despre situația critică de la Dinamo. La începutul săptămânii, publicația La Voz de Galicia dezvăluia „calvarul” prin care trec ibericii de la formația din Ștefan cel Mare și planul lor de a scăpa din România. Acum, 6 jucători spanioli sunt la Dinamo: Borja Valle, Isma López, Tomás Mejías, Juan Cámara, René și Aleix García.

Adauga un comentariu