News Flash:

Dinescu a pierdut 600 hectare de teren agricol

2 Martie 2010
1037 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Dinescu
ADS a reziliat doua contracte de concesiune semnate cu Mircea Dinescu, prin care acestuia îi fusesera încredintate spre exploatare 600 hectare de teren în Dolj, pentru neplata unor redevente si neconstituirea unor scrisori de garantie, a declarat Nicolae Giugea, presedintele ADS. Agentia Domeniilor Statului a încheiat cu Mircea Dinescu, în anul 2004, un contract de concesiune pentru o suprafata de 591,99 hectare, teren aflat pe teritoriul administrativ al localitatilor Motatei, Calafat, Cetate si Ciupercenii Noi, din judetul Dolj, iar un an mai tarziu, acesta a semnat, printr-o firma pe care o detine, SC Agroindustriala SRL, un contract de concesiune pentru o suprafata de 8,10 hectare în localitatea doljeana Giubega. "La data prezentei, în baza contractului de concesiune nr. 16/2004, concesionarul înregistreaza un debit în valoare de 23.309,44 lei, din care redeventa neachitata 22.542,98 lei reprezentand termenul scadent din 15.01.2010 si penalitati de întarziere la plata redeventei în suma de 766,46 lei, calculate pana la 18.02.2010. In ceea ce priveste realizarea investitiilor asumate prin contract, concesionarul nu a facut dovada realizarii acestora. Din acest motiv s-a ajuns la calcularea penalitatilor în valoare de 21.778,39 lei, din care a fost achitata suma de 17.633,01 lei", potrivit unei note a ADS privind modul de derulare a contractelor încheiate de institutie cu Mircea Dinescu. Conform contractului, concesionarul avea obligatia sa realizeze investitii pentru dezvoltarea exploatatiei în echivalentul în lei a 17.765,86 euro, esalonat pe o perioada de noua ani. Totodata, concesionarul are obligatia sa garanteze în favoarea ADS redeventa neacoperita prin constituirea în termen de 30 zile de la rasarirea culturilor a unui gaj fara deposedare pe culturi. Si în ceea ce priveste contractul de concesiune din 2005 încheiat de ADS cu Agroindustriala SRL, administrata de Dinescu, institutia a constatat ca nu au fost respectate mai multe clauze.
Contactat de Mediafax, Mircea Dinescu a declarat ca nu a primit nici o înstiintare privind rezilierea contractelor. "Nu stiu la ce adresa au trimis înstiintarile, pentru ca eu din ianuarie locuiesc la Cetate. Eu am investit 600.000 euro în via aia si sunt cel mai mare investitor agricol din judetul Dolj", a spus Dinescu. El a adaugat ca va ajunge azi la Bucuresti pentru a verifica situatia juridica a contractelor. "Ei au vazut ca nu merge chestia cu CNSAS-ul si încearca altfel. Acum nu trebuie sa ma mai ocup nici de agricultura. O sa vad eu ce-o sa fac. In plina criza, în Franta, agricultorii au primit bani în avans pentru mai multi ani, iar la noi te executa pentru chestii formale. Pe vremuri te executau daca treceai granita clandestin, iar acum te executa daca treci granita capitalismului", a afirmat Dinescu.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

mircea dinescu giubega rasarirea culturilor agroindustriala srl
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1291 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013715 (s)