News Flash:

Dinescu, eliminat!

24 Februarie 2010
919 Vizualizari | 0 Comentarii
Mircea Dinescu
• ANI cere Parlamentului demiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a cerut, ieri, Parlamentului demiterea lui Mircea Dinescu din functia de membru al Colegiului CNSAS, dupa ce actul prin care inspectorii de integritate constatasera incompatibilitatea acestuia a ramas definitiv prin necontestare. Intr-un comunicat de presa, ANI anunta ca a primit de la Curtea de Apel Bucuresti o înstiintare care informa ca actul de constatare a incompatibilitatii lui Dinescu nu a fost contestat în termenul de 15 zile prevazut de lege, astfel ca a ramas definitiv, conform legii dupa care ANI functioneaza. "Am transmis deja Parlamentului adresa de la Curtea de Apel Bucuresti, care confirma faptul ca actul de constatare în cazul domnului Dinescu a ramas definitiv", a declarat, ieri, secretarul general al ANI, Horia Georgescu. In comunicatul de presa, ANI anunta ca cere Parlamentului sa înceapa demersurile pentru demiterea lui Dinescu din Colegiul CNSAS. "Actul de constatare ramas definitiv se va transmite celor doua Camere ale Parlamentului, pentru îndeplinirea si aplicarea prevederilor legale, respectiv demararea procedurilor privind revocarea din functia de demnitate publica a domnului Mircea Dinescu", se precizeaza în comunicat. ANI a comunicat, în 3 februarie, ca inspectorii de integritate au descoperit ca Mircea Dinescu se afla, din anul 2006, în stare de incompatibilitate, întrucat detine simultan atat calitatea de membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), cat si functia de administrator al unor societati comerciale. "In termen de 15 zile de la data comunicarii actului de constatare a conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate, persoana verificata poate face contestatie", conform prevederilor legale, spunea ANI, într-un comunicat din 3 februarie. In aceeasi zi, Dinescu se declara "scarbit" de situatie si anunta ca nu va contesta în instanta incompatibilitatea descoperita de ANI. La mai mult de o saptamana, Dinescu a revenit si a anuntat ca a depus la CNSAS mai multe documente care sa ateste faptul ca nu s-ar fi aflat în incompatibilitate, reprezentantii institutiei urmand sa se ocupe în numele sau de demersurile juridice împotriva ANI.

Mircea Dinescu a contestat în termenul prevazut de lege decizia ANI privind incompatibilitatea sa, transmitand documentele catre Curtea de Apel prin posta, luni, în ultima zi din termenul prevazut de lege pentru formularea unei contestatii, conform informatiilor furnizate de Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

societati comerciale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3871 (s) | 22 queries | Mysql time :0.277232 (s)