Magazin

Dinti albi si frumosi printr-o procedura simpla

Publicat: 11 apr. 2013
1

Toate ne dorim sa avem dintii albi si un zambet mai sanatos, insa uneori oricat de multa grija avem la ce alimente consumam sau oricat de multi bani investim in produsele de ingrijire orala, tot nu obtinem un zambet imaculat. Acum poti apela la o noua metoda pentru o dantura perfecta!

Interventia in sine este extrem de simpla

Tratamentul consta in aplicarea unui gel, sub supravegherea medicului specialist. Astfel, se reduce la minimum stresul si riscurile la care sunt supusi pacientii, garantand o albire a dintilor cu pana la 8 nuante pe parcursul a 60 de minute. Inainte de interventia propriu-zisa, se recomanda efectuarea unui detratraj si a unui periaj profesionist.

Ingredientul principal al gelului special de albire este peroxidul de hidrogen. Acesta se aplica pe smaltul dintelui, si sub actiunea luminii lampii se elibereaza oxigenul, ce curata smaltul dintilor din interior.

„Aplicarea gelului se realizeaza pe parcursul a 4 sedinte de cate 15 minute, insa cei mai multi pacienti aleg fie doua sedinte a 30 de minute, fie toate cele 60 de minute. Albirea este un proces confortabil pentru pacient datorita generarii minime de caldura si a protectiei oferite tesuturilor. In plus, supravegherea medicala elimina orice complicatii care ar putea aparea pe termen scurt sau lung, cum se intampla de multe ori in cazul albirii la domiciliu. Efectele albirii pot fi sesizate imediat, iar in functie de obiceiurile alimentare ale pacientului, acestea pot rezista intre 1 si 3 ani de la finalizarea albirii”,a declarat medicul stomatolog, Orania Calesu.

Este contraindicata copiilor

Aceasta metoda de albire a dintilor este recomandata doar persoanelor peste 16 ani, deoarece in acest moment gingia a ajuns la maturitate. Cele mai bune rezultate s-au observat la persoanele care prezentau pete galbene datorate imbatranirii smaltului, fumatului, cafelei si vinului sau a altor coloranti alimentari. In ceea ce priveste contraindicatiile, albirea nu este indicata in cazul femeilor gravide si celor care alapteaza, pacientilor care urmeaza un tratament pentru boli grave sau pacientilor cu sensibilitate la lumina.

In perioada imediata a albirii este de preferat sa eviti consumului de produse intens colorate precum cafeaua, tutunul, ceaiul, vinul rosu sau ciocolata, intrucat afecteaza structura dintelui.

Tratamentul nu este unul periculos pentru sanatatea dintilor, cu conditia sa respecti anumite reguli. Contrar ingrijorarilor manifestate de pacienti, albirea supravegheata de medicul dentist este una sigura.

„Gelurile de albire nu strica smaltul dintilor, insa as dori sa mentionez ca albirea nu este necesara si nu trebuie repetata la un interval mai mic de 2-3 ani, pentru ca realizata la intervale scurte, cum ar fi 6-12 luni, ea poate ataca smaltul dintilor si poate genera aparitia cariilor”,a  explicat medicul stomatolog pentru click pentru femei.

Adauga un comentariu