National

Dinu Patriciu afla astazi daca se duce la inchisoare!

Publicat: 28 aug. 2012
1
Dinu Patriciu si ceilalti 12 inculpati vor afla astazi verdictul in dosarul „Rompetrol„. Omul de afaceri este acuzat de sapte acuzatii: de la inselaciune la manipularea pietei de capital.
Tribunalul Bucuresti a amanat de trei ori decizia in acest dosar. Ultimul termen de judecata a fost la data de 18 iulie 2012. La ultimul termen de judecata, procurorii au cerut magistratilor condamnarea lui Dinu Patriciu si a lui Alexandru Bucsa la pedeapsa maxima pentru infractiunile de care sunt acuzati in dosarul Rompetrol, respectiv 20 de ani de inchisoare. De-a lungul celor sase ani, dosarul a trecut prin toate fazele inerente justitiei din Romania.
De la amanari puerile, expertize peste expertize, lipsa de aparare, lipsa dosarului, plangeri de solutionat sau depuneri de acte pana la exceptii de neconstitutionalitate. La inceputuri, Patriciu venea la termene. Pe masura ce timpul trecea, s-a plictisit si si-a trimis avocatii. Au fost audiati in acest proces zeci de martori, de la personaje specializate in piata de capital pana la politicieni ademeniti cu castiguri ametitoare si imediate pe bursa. Termene de judecata au fost peste 50.
La un moment dat, multii aparatori ai grupului au cerut judecatorului sa constate ca o parte dintre acuzatii s-au prescris din cauza perioadei lungi care s-a scurs de la producerea faptelor. Constantin Marino a luat act de acest lucru. Ulterior, a revenit asupra deciziei si a decis ca procesul trebuie sa continue. Chiar si in acest conditii, tot mai multe voci sustin ca acest dosar are „zilele” numarate in faza urmatoare de judecata, chiar daca se adauga la perioada prescriptiei speciale lunile cat a fost suspendat la Curtea Constitutionala.
Pedeapsa maxima
Pe cand procesul se apropia de final si judecatorul insista ca reprezentantul Parchetului sa ceara pedepsele pentru fiecare dintre cei 13 inculpati, avocatii lui Patriciu au facut o sumedenie de cereri si au ridicat mai multe exceptii. Au fost respinse pe motiv de „tergiversare” a cauzei si procurorul, in sfarsit, s-a „racorit” si a cerut pedepsa maxima pentru Dinu Patriciu si Alexandru Bucsa, adica 20 de ani de inchisoare. Pentru ceilalti a cerut pedepse mai blande, dar tot cu executare.
Acuzatiile
Activitatea infractionala a lotului Patriciu a fost analizata sub doua aspecte: creanta Libia si manipularea pietei de capital. În prima faza Patriciu este acuzat ca ar fi delapidat si folosit in interes propriu 85 milioane de dolari din cadrul unui acord Romania-Libia si in al doilea caz este este invinuit de organizarea si coordonarea tranzactionarii actiunilor emise de SC Rompetrol Rafinare SA, in scopul influentarii si mentinerii unui nivel artificial al pretului de deschidere si tranzactionare.
sursa: evz.ro
Comentarii
  • Pai daca s-a intors Basescu la Cotroceni cam banuim care e verdictul. „Sa iti fie rusine Dinu Patriciu!”, gauzar ce esti! Pixelu albastru a mutat mana spre copil. Penibilitati! RIP Romania!

  • vai ,nu se poate domnilor judecatori sa-i lasati pe domnii de la usl,fara sponsori!cine-i mai da bani dlui antonescu bani pt batistute nazale? va rugam frumos,mai lasati-l pana la alegerile din toamna,altfel ,noi bietii pensionari,mai ales cei de la tara,pierdem litrul de ulei si punga de faina si chiar un banut de buzunar,care se mai dau in campanie.Desigur cadou,ajutor ca sa ne putem ridica din pat in ziua alegerilor,nu spaga. nici vorba de spaga! Sar’mana pt intelegere,mai lasati-l pe domnu patriciu liber,poate renunta la jumate de avere…nu mai are importanta,cum facuta,ca zic unii de rau,etc si o da la buget ,poate asa se tin de promisiune cei de la usl,ca maresc pensiile,salariile,scad cheltuielile la blo,circulam gratis cu trenul si tramvaiul,iar daca -i votam la toamna,poate chiar si cu avionul!
    :)))))

Adauga un comentariu