Eveniment-Social

Diplome de multumire oferite donatorilor la Pascani

Publicat: 30 iul. 2015
1

In cursul zilei de ieri, la Casa de Cultura din Pascani a avut loc o campanie de donare de sange, in parteneriat cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguina (CRTS) Iasi si subfiliala Crucea Rosie Pascani. Personalul CRTS s-a deplasat la Pascani cu o masina a unitatii deoarece centrul mobil este, in prezent, in reparatii.

„Personalul nostru a plecat la Pascani cu o masina a centrului, cu toata aparatura necesara deoarece centrul mobil este in reparatii. A fost incheiat un protocol intre institutie si Crucea Rosie, cum e de ani de zile. Ei s-au ocupat de promovare, au facut afise, au prezentat criteriile de selectare pentru donatori si am inteles ca mizau pe 100-150 de persoane, dar pana la aceasta ora (13:00) s-a recoltat sange de la 50 de persoane, altele inca asteptand pentru consultatii. Nu vom mai organiza, momentan, alte campanii deoarece e perioada de concedii si multi oameni, chiar si din personalul medical, sunt plecati. Si acum am chemat trei persoane din concediu de la domiciliu pentru a putea face campania la Pascani. Prin septembrie vom incepe alte campanii in deplasare”, a declarat Lavinia Scripcaru, directorul CRTS Iasi. .
Pana la final, desi s-au prezentat 110 persoane, doar 95 de cetateni au fost acceptati pentru donare de sange.

Desi actiunea de astazi a fost una onorifica, donatorii au fost recompensati cu alimente in valoare de 80 de lei si au fost scutiti de la serviciu. Totodata le-au fost facute analize gratuite pentru hepatita B si HIV, VDRL, hemoglobina, grupa sanguina, RH (D), anticorpi antieritrocitari (pentru fetele cu RH-).

Adauga un comentariu