News Flash:

Directia Apa Canal nu scapa de corvoada ISPA

12 Iunie 2008
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
Directia Apa Canal
• Conducerea Directiei Apa Canal (DAC) Pascani a anuntat ieri ca au fost reluate lucrarile de modernizare a sistemului de alimentare cu apa • Toate aceste lucrari sunt finantate prin proiectul ISPA, iar sefii DAC au fost la un pas sa piarda o finantare de 19 milioane Euro

Dupa ce au fost la un pas sa piarda o finantare de aproximativ 19 milioane Euro, din cauza unor lucrari de mantuiala executate de firma Instalatii Grup SRL a controversatului Sorin Ionescu, in cursul zilei de ieri, reprezentantii Directiei Apa Canal (DAC) Pascani au anuntat ca au fost reluate lucrarile de modernizare a sistemului de alimentare cu apa din sursa Motca, finantate de catre Programul ISPA al Uniunii Europene. Acum, lucrarile pentru prima componenta a proiectului ISPA vor fi continuate de consortiul format din firmele TMUCB Bucuresti si ERG Termrom SA Galati. Consortiul a demarat constructia celor 43 km conducta de aductiune a apei potabile, realizand pana in prezent montajul a 4 km de conducta, precum si proiectarea componentelor necesare. Data de finalizare a acestui contract este aprilie 2009. Proiectul are ca scop modernizarea sistemului de alimentare cu apa si a sistemului de ape uzate in municipiul Pascani, in vederea alinierii la standardele europene referitoare la calitatea apei si protectia mediului inconjurator. "Lucrarile au inceput de anul trecut. Pot spune ca se lucreaza bine si se respecta normele europene. TMUCB este firma care continua lucrarile la sistemul de alimentare cu apa", a spus Lucian Popescu, sef birou implementare proiectul ISPA.

Doi ani de asteptare


Cat despre celalalt contract pentru lucrarile de modernizare a statiei de tratare a apelor uzate, acesta este in curs de adjudecare. Mai exact, cele mai mari sanse le are firma Dytras, fiind de altfel si singura care a participat la licitatie. "Chiar daca a participat doar o firma, pot spune ca s-au cumparat 20 de caiete de sarcini. Eu cred ca s-au speriat de complexitatea lucrarilor. Totodata, mai este si problema lipsei fortei de munca. Altfel nu imi explic", a declarat Popescu. La finalul anului 2010, atunci cand va deveni functionala, statia de tratare a apelor uzate va asigura o calitate net superioara a apelor deversate in raul Siret. O alta noutate va fi utilizarea pe timp de vara a biogazului rezultat din noul proces tehnologic. Practic, prin implementarea celor doua componente ale proiectului, mai precis modernizarea sistemului de alimentare cu apa din sursa Motca si modernizarea statiei de epurare si a sistemului de canalizare, locuitorii municipiului Pascani vor beneficia de servicii de alimentare cu apa eficiente si de calitate, conforme cu standardele Uniunii Europene, eliminandu-se riscurile de afectare a sanatatii publice si de poluare a mediului, generate de o tratare necorespunzatoare a apelor menajere. De asemenea, va fi asigurata alimentarea continua, la presiune constanta, cu apa potabila a consumatorilor concomitent cu reducerea substantiala a costurilor de pompare. Reamintim ca municipiul Pascani a fost la un pas sa piarda o finantare de 19 milioane Euro, imprumut nerambursabil oferit de Uniunea Europeana pentru un proiect de alimentare cu apa. Esecul este cauzat de indiferenta cu care a tratat proiectul antreprenorul general Aegek-Tahal si de lucrarile executate defectuos de subcontractantul Instalatii Grup SRL, firma ieseanului Sorin Ionescu. De altfel, Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda si Oficiul European Anti-Frauda au efectuat un control la Directia Apa Canal, scopul fiind verificarea modului in care s-au derulat lucrarile la proiectul ISPA-Modernizarea sistemului de apa potabila si a celui al apelor uzate in orasul Pascani.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 24 queries | Mysql time :0.019494 (s)