Local

Direcția de Sănătate Publică a desfășurat acțiuni de retestare a personalului din căminele pentru persoanele vârstnice din județul Iași

Publicat: 29 mai 2020

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a desfăşurat în aceste zile acţiunea de retestare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate căminele pentru persoane vârstnice din judeţul Iaşi, din centrele sociale şi centrele rezidenţiale pentru persoane adulte aflate în dificultate.

„Pentru această  acţiune au fost mobilizate mai multe echipe de epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi care au recoltat 1.459 de probe. În urma investigaţiilor de laborator s-a constatat că 3 persoane de la 3 centre de pe raza judeţului Iaşi au fost depistate cu noul coronavirus.

Este cea de-a treia testare realizată în aceste centre, prima fiind efectuată la sfârşitul lunii aprilie. Reamintim că pentru prima testare, Direcţia de Sănătate Publică Iași a prelevat 661 de probe şi că toate rezultatele au fost negative, iar în cadrul celei de-a doua testări 12 persoane din 5 centre au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

Conform metodologiei de supraveghere, această activitate a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de infecţie, în cazul manifestării simptomatologiei specifice COVID-19. Având în vedere că aceste centre adăpostesc cele mai vulnerabile categorii de persoane, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi supraveghează din punct de vedere epidemiologic prin aceste acţiuni activitatea şi starea de sănătate a persoanelor din aceste centre. Persoanele depistate cu noul coronavirus au fost internate în spitalele suport COVID-19, iar la centrele unde sunt angajate persoanele depistate pozitiv au fost luate toate măsurile pentru prevenirea apariţiei unor focare de infecţie.”, potrivit DSP Iași.

Adauga un comentariu