News Flash:

Directia Generala a Mafiei

27 Iunie 2008
2070 Vizualizari | 1 Comentarii
Directia Generala a Mafiei
• Prin intocmirea unor documente false, Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) a salvat de la un control serios firma consilierului local PD-L, Sorin Ionescu, SC Instalatii Grup SRL, astfel ca nu se stie daca societatea si-a platit obligatiile fiscale • Firma a fost astfel "albita", desi a fost implicata in mai multe scandaluri financiare legate de unele tranzactii imobiliare si intarzierea unor lucrari de aductiuni de apa la Pascani, finantate din fonduri europene • Astfel, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI detin acum suficiente informatii si documente scrise pentru a demonstra ca Directia Generala a Finantelor Publice Judetene lucreaza pentru protectia firmelor din clientela politica si pentru a inchide firmele care deranjeaza


Reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au reusit sa obtina destule dovezi scrise si marturii ale unor functionari pentru a demonstra ca Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) Iasi, condusa de liberalul Anton Dobos, lucreaza numai in slujba firmelor care apartin clientilor politici si are in plus misiunea de a hartui prin controale si amenzi nejustificate societatile comerciale care "deranjeaza". Astfel, jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI pot descrie traseul, sau mai bine spus metodele birocratice utilizate pentru ca firmele care beneficiaza de protectie sa se sustraga de la plata obligatiilor catre bugetul de stat si sa fie scutite de verificari privind intocmirea corecta a documentelor fiscale. Mai grav este ca functionari ai statului au inceput sa intocmeasca documente false pentru ca firmele protejate sa iasa curate ca lacrima din punctul de vedere al obligatiilor fiscale. Se vor demonstra aceste afirmatii prin prezentarea unui exemplu concret de "albire" a unei firme. Firma "albita" apartine consilierului local PD-L Sorin Ionescu si se numeste SC Instalatii Grup SRL. Numele acestei firme a mai aparut in presa locala ca fiind legat de unele tranzactii imobiliare dubioase pe teritoriul municipiului Iasi si de intarzierea nejustificata a unor lucrari de aductiune de apa in municipiul Pascani, finantate cu fonduri europene.

Metoda

In ziua de 27.03.2008, in cadrul Activitatii de Inspectie Fiscala din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ), a fost stabilit programul de inspectie fiscala aferent lunii aprilie pentru compartimentele de inspectie fiscala atat pentru cel privind societatile comerciale, cat si cel pentru persoane fizice. Programul de control are numarul de inregistrare C/2107/26.03.2008. In acest document figurau in vederea verificarii un numar de 12 societati comerciale si un numar de 37 persoane fizice. Un document intern arata ca un numar de 3 societati comerciale nu figurau pe lista societatilor comerciale care trebuie verificate, fiind vorba despre SC Antioahia SRL, SC Ragion SRL si SC Instalatii Grup SRL. Documentul intern mentionat precizeaza acest lucru deoarece mai tarziu, in alte documente, cele trei societati figureaza ca fiind incluse in planul de control. "In baza circularelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, nr.863290/24.03.2008 si 863369/22.02.2008, programul de activitate lunar a fost intocmit si transmis spre analiza catre Serviciul de coordonare a activitatii de inspectie fiscala din cadrul Directiei Generale de Inspectie Fiscala in data de 26.03.2008, la ora 16.00. Societatile SC Antioahia SRL, SC Ragion SRL si SC Instalatii Grup SRL nu figureaza in programul de control", se mentioneaza in documentul intern mentionat.
Numai ca, stupoare - un inspector de buna-credinta constata, dupa ce a efectuat unele verificari, ca cele trei societati comerciale figureaza in unele documente ca fiind verificate, desi nu au fost incluse niciodata in programul de control. Potrivit ordinelor presedintelui ANAF nr. 977 si 2225 din 2007, verificarile la societatile comerciale se efectueaza numai in baza unui program de control aprobat de conducerea DGFPJ si ANAF, conform competentelor. Documentele din interiorul DGFPJ arata ca pentru cele trei societati comerciale mentionate au fost emise avize de control cu numere de inregistrare din lunile anterioare (ianuarie, februarie si martie 2008) si au fost transmise societatilor comerciale vizate, dar si la Serviciul de Administrare a Veniturilor Statului, in conditiile in care nu au fost incluse in nici un plan de control. Aceste falsuri permit "salvarea" firmelor respective prin doua metode, depinde de gravitatea faptelor care trebuie curatate. Astfel, in primul caz se constata ca s-a emis un aviz de control pentru o anumita firma, cum este cazul de fata in luna ianuarie, dar verificarile nu au fost efectuate din lipsa de timp. Daca se constata acest lucru, cateva luni mai tarziu se intocmeste la repezeala o echipa de control cu inspectori fideli si verificarile ies cum trebuie. Adica firma scapa de controale obiective, potrivit graficului efectuat de inspectori care nu au avut legatura cu politica. Au fost si situatii de acest gen cand s-a intarziat efectuarea unor controale din lipsa de timp, pentru ca inspectorii erau supraaglomerati, dar aici nu este cazul. In aceasta varianta s-a intarziat intentionat pentru ca inspectorii fideli sa rezolve cazul. In al doilea caz, se inregistreaza fictiv un control care nu a avut loc niciodata, fapt care este mult mai grav si ar trebui sa atraga atentia organelor de cercetare penala.
Cum era si de asteptat, contactat, Anton Dobos a facut pe naivul, sustinand ca nu stie nimic legat de un eventual control la SC Instalatii Grup SRL. "Nu intra in atributiile mele controlul firmelor. Nu stiu aceste date decat daca cer lamuriri suplimentare, avand in vedere ca se ocupa un alt director de aceste activitati. Nu a trecut prin biroul meu nici un astfel de act", a declarat Anton Dobos.
Poate ca in aceasta afacere conteaza foarte mult si faptul ca sotia lui Sorin Ionescu, Carmen Ionescu, lucreaza de mai bine de 3 ani de zile la Fisc, in prezent avand functia de consilier superior la Administrarea si Contabilitatea Contului. Sorin Ionescu nu a raspuns la apelurile telefonice ale reporterilor BUNA ZIUA IASI pentru a-si exprima punctul de vedere.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

metoda
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

D.H.  | #37821
scarbos...!
Nimic nu-i mai gretos decat furaciunile la care se dau astia, dar si faptul ca sunt descoperiti tarziu!
Recomand ziaristilor care investigheaza sa se duca la acesti oameni intai ca simpli muritori si dupa aceea sa-si scoata legitimatiile si repotofoanele! Sa vedeti ce fete fac cum sunt prinsi cu mata in sac unii!
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3105 (s) | 22 queries | Mysql time :0.194175 (s)