National

Directia silvica Bacau, sediu de un milion de euro

Publicat: 09 sept. 2013
1

Angajatii Directiei silvice Bacau sunt printre cei mai norocosi angajati. 30 de oameni au la dispozitie o cladire de birouri care a costat un milion de euro.

Are o arhitectura impresionanta si a fost ridicata in mijlocul padurii, din banii Directiei. Nimic rau pana aici, dar la doi pasi, pe acelasi teren, devine ruina un monument istoric, care are nevoie urgenta de reparatii.

Pare greu de crezut ca s-au consumat un milion de euro pentru birourile a 30 de angajati. Directia silvica nu s-a zgarcit insa. Nici cu arhitectura, nici cu peisagistica…

„Curtea va fi una deosebita. Privit de sus, tot ansamblul va parea o sectiune printr-un trunchi de copac, cladirea este in asa fel amplasata ca sa reprezinte ultimul inel anual”, explica Viorel Ghelase, directorul Directiei Silvice Bacau.

Angajatii sunt extrem de incantati. Altfel se lucreaza intr-o cladire de un milion de euro, cu vedere spre padure, inconjurata de aer curat si privelisti frumoase. „Este mult mai bine, curatenie, ordine, aer proaspat”, spune Neculai Popa, angajat.

De partea cealalta, oamenii de rand vad o investitie inutila. La doi pasi de sediul Ocolului silvic este Castelul Rosu, un monument istoric in paragina, dar care ar atrage turistii daca s-ar investi in el, spun localnicii.

Noul sediu se intinde pe doua mii de metri patrati. Iar in pauza de masa, angajatii pot scapa de stresul serviciului printr-o plimbare pe langa cele o mie de specii de arbori ale Parcului Dendrologic Hemeius.

Sursa: digi24.ro

Adauga un comentariu