National

Directoarea unui liceu, demisă în urma „colectării fondului școlii”

Publicat: 03 dec. 2019

Directoarea unui liceu din Constanţa a fost demisă din funcţie în urma unei reclamații făcute de o elevă. Aceasta este acuzată că a colectat bani pentru fondul școlii. În urma acestei acțiuni a izbucnit un adevărat scandal legat de contribuţiile financiare ilegale solicitate părinţilor.

Gabriela Costea fostul director al Liceului Teoretic Traian a fost demisă din funcție de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa. Profesoară a fost la conducerea unității de învățământ doar două luni şi jumătate. În acest timp liceul a fost în centrul mai multor scandaluri legate de strângerea unor fonduri de la părinţii elevilor.

„Decizia a fost luată de către Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Constanţa. Motivul principal este constituit de gestionarea ineficientă a conflictului care a afectat imaginea liceului”, a declarat pentru Adevărul şeful ISJ, profesorul Sorin Mihai.

În luna octombrie a acestui an, eleva Roxana Şerban publica pe contul său de socializare, Facebook un tabel cu sumele adunate ca „fondul şcolii” în liceu, în anul şcolar 2019/2019.

„Fondul şcolii există, deşi autorităţile se fac că nu există – 100 lei/elev. Deşi primarii şi directorii se jură că în şcolile administrate de aceştia nu se colectează niciun ban şi că elevii au toate necesităţile, în realitate, aceştia gestioneză sute de mii de lei pe cale informală. Am făcut rost, zilele trecute, de un tabel care cuprindă „situaţia colectării” fondului şcolii în Liceul Teoretic Traian din Constanţa, liceu unde învăţ şi eu.

Am fost şocată să văd ce sume se vehiculează şi destinaţia lor. Mai mult, tabelul are o rubrică şi de grad de colectare, ceea ce îmi dă senzaţia că dacă nu ne conformăm urmează să fim executaţi silit. Practic, Liceul Traian cheltuie pe sub mână aproape 10.000 € pentru pază, consumabile, «serbare Crăciun» sau «premii olimpici»”, scria atunci Roxana, care este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Elevilor din Constanţa.loading...

Adauga un comentariu