National

Director din DSP Suceava, diagnosticat cu infectie intraspitaliceasca, desi nu a fost internat

Publicat: 03 aug. 2016

Catalina Zorescu, medic epidemiolog si director adjunct al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Suceava, a fost diagnosticata cu infectie nosocomiala chiar daca nu fusese anterior internata in spital.

Mai exact, medicul a fost diagnosticat cu Clostridium difficile, fiind nevoit sa se interneze zece zile la sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean, pentru a se trata.

Singura explicatie a reprezentantilor DSP este aceea ca medicul s-ar fi contaminat in timp ce supraveghea recoltarea unor probe de pe suprafete din mai multe spitale din judet.

„A fost internata pentru o perioada de zece zile in sectia de Boli Infectioase, unde a primit tratament specific pentru aceasta infectie. Nu am supravegheat-o eu personal, a fost pacienta unei colege. Valoarea tratamentului s-a ridicat la aproximativ 5.000 de lei, medicamentele folosite in astfel de cazuri fiind destul de scumpe. Este adevarat ca in momentul internarii testele de laborator au confirmat prezenta infectiei intraspitalicesti Clostridium difficile, dar dupa zece zile de tratament, inainte de externare, rezultatele au fost negative”, a declarat medicul infectionist Loredana Corodescu.

Directorul adjunct al DSP Suceava a fost cea care a anuntat ca doi nou-nascuti au murit dupa o infectie intraspitaliceasca la sectia Maternitate a Spitalului Suceava, fiind aspru criticata ulterior de prefectul judetului pentru dezvaluirea facuta.loading...

Adauga un comentariu