Local

Director fara concurs de patru ani

Publicat: 22 dec. 2004
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:53797;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Motivul invocat pentru ca nu a participat la nici un concurs este ca nu a avut timp cu examenul pentru obtinerea carnetului de conducere

In patru ani de zile, desi a avut de multe ori ocazia sa sustina un concurs pentru a ocupa postul de director, Daniel Bobarna, care a fost delegat sa conduca Scoala Generala Parcovaci, a ales sa evite o astfel de evaluare. Conform Statutului Personalului Didactic, in cazul neocuparii functiilor de director sau de director adjunct intr-o unitate scolara, inspectorul scolar general are dreptul de a face numiri cu delegatie sau prin detasare, pe o perioada de cel mult un an scolar, cu posibilitate de revenire dupa fiecare scoatere la concurs. Scoaterea postului la concurs are loc de doua ori pe an. Insa Bobarna ocupa cu delegatie postul de director la Scoala Parcovaci de patru ani de zile. Ce-i drept, doi ani nu a avut dreptul sa participe la concurs, deoarece nu avea gradul II. Insa de doi ani directorul a obtinut acest grad, si cu toate acestea a preferat sa nu-si definitiveze statutul. Sesizati de catre cadrele didactice ale scolii in legatura cu acest lucru, inspectorii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) s-au deplasat in comuna Parcovaci, pentru a lamuri situatia.
Motivul pe care l-a invocat Bobarna pentru ca nu a participat la nici un concurs este cel putin hilar. Astfel, acesta a declarat ca nu a avut timp din cauza ca a fost ocupat cu examenul pentru obtinerea carnetului de conducere. Inspectorul de management Viorel Banu, care a verificat in teren starea de fapt, a solicitat intrunirea unui Consiliu Profesoral, in care profesorii sa-si prezinte opiniile si eventualele propuneri pentru postul de director. Astfel, cadrele didactice ale Scolii Generale Parcovaci au sustinut ca trei persoane ar fi potrivite pentru a ocupa postul, printre care si Daniel Bobarna. Celelalte doua propuneri au fost cadrele didactice Morariu Claudiu si Hriscu Mihaela. „Nu mi se pare normal ca directorul desemnat prin delegatie sa nu se prezinte la nici un concurs. Consiliul Profesoral are trei propuneri pentru postul de director, care urmeaza a fi analizate de catre conducerea Inspectoratului. Urmatorul examen va avea loc in februarie – martie anul viitor”, a declarat ieri inspectorul general adjunct Vasile Salaru, care s-a deplasat la Parcovaci. Dupa cum a mai afirmat inspectorul Viorel Banu, o posibila motivatie a intregii situatii este ca a ocupa un post de director cu delegatie implica mai putine responsabilitati, mai ales ca ultimele prevederi din invatamant cer celor din fruntea scolilor serioase aptitudini manageriale.
Marius CUNA

Adauga un comentariu