Local

Director nou la DADR Iasi

Publicat: 03 sept. 2012
1

Fostul director a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Iasi Adi Darie a fost schimbat. De la inceputul saptamanii, postul cel mai important din institutie a fost preluat de Neculai Olariu. Noul director, originar din comuna Belcesti, are peste doua decenii de activitate in cadrul DADR. Acesta s-a angajat la Directia Agricola la data de 1 februarie 1986 ca sef serviciu si din anul 1990 pana în anul 2012 a ocupat functia de director general adjunct, responsabil pe probleme de politici agricole si implementare. In perioada in care au fost schimbati sefii institutiei, acesta a ocupat si functia de director interimar. In ceea ce priveste pregatirea profesionala a acestuia, in anul 1976, Neculai Olariu a studiat la Facultatea de Stiinte Economice, sectia Economia Agriculturii, 3 ani mai tarziu urmand cursuri postuniversitare. In anul 1982 a studiat la Facultatea de Drept si ambele diplome de la cele doua facultati studiate le-a obtinut in cadrul Universitatii Alexandru Ioan-Cuza din Iasi. In anul 1995 a urmat mai multe cursuri de Management si Marketing in Agricultura in tari precum Italia, Franta sau Japonia unde a obtinut o bursa de doua luni. Doi ani mai tarziu, a obtinut doctoratul in Stiinte Economice, prin lucrarea Managementul prin Costurile Agricole.

„Sunt obisnuit cu aceasta postura, eu fiind de ceva timp in aceasta institutie. Nu o sa fie greu sa fac fata obligatiilor pe care le am si sper sa imi fac treaba cat mai bine”, a declarat noul director al DADR Iasi. Noul director este asociat la Institutul National de Administrare Publica si la Centrul Regional de Formare Continua din Iasi.

Comentarii
  • Nu s-a mai gasit alt specialist in tot Iasul asta….Unde a tot tinut el interimatele?De ex,ultimul l- tinut Jalba.Apropo,cum de a scapat de Darie?

  • Adevaratii specialisti au ramas de pe vremea comunismului, cand se facea agricultura iar Romania era granarul Europei. De atunci nu prea s-a mai pus baza pe Liceul Agricol si nici pe agricultura. Dl Olaru este un specialist.

  • Este,…este un mare ”specialist”, bun articol!
    Aceleasi elogii comuniste care se aduceau in ziare comuniste pe vremea lui Ceausescu….
    Pai daca nimeni nu se intelegea cu el… cum sa nu tina el interimatul?Cum venea cate unul sa incerce o schimbare, cum incepea scandalul… La cateva zile dupa ce s-a vazut director a pus lanturi la intrarea in institutie,..institutie publica….bun asa!!! Laudatorii or fi impartit ceva cu el… dar sa traiasca cu totii, dak nu ati fi voi, nu am avea noi de cine sa ne distram….

Adauga un comentariu