Eveniment-Social

Director nou la Protectia Copilului Iasi

Publicat: 05 ian. 2010
1

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi (DGASPC) are un nou director adjunct la Departamentul Copii. Noul director executiv adjunct asistenta sociala pentru copil si familie este Niculina Karacsony, care a obtinut postul prin concurs. Acesta a fost organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici in luna decembrie a anului trecut. Pentru postul de conducere de la Directia ieseana s-au inscris doi candidati. Inainte de a deveni director adjunct la Protectia Copilului, Niculina Karacsony a detinut functia de sef Serviciu Autoritate Tutelara si Protectia Familiei din cadrul Directiei de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi. Din anul 2000, aceasta a fost si reprezentant al DAC in cadrul comisiei de protectia copilului din cadrul DGASPC. Ieri, noul director adjunct a fost prezentat de conducerea DGASPC angajatilor institutiei. Din vara anului trecut si pana la ocuparea postului prin concurs, activitatea departamentului a fost condusa de un director interimar. Atributiile acestui post, care a ramas vacant dupa pensionarea fostului director Pintilii Penciuc, au fost preluate de Marian Serbescu de la inceputul lunii iunie a anului trecut. Acum, acesta si-a reocupat postul pe functia de sef birou Integrare Europeana-proiecte si programe din cadrul directiei iesene.

Comentarii
 • D.G.A.S.P.C Iasi este un organism muribund care are o armata de salariati care intorc cite o hirtie de pe o parte pe alta sau duc o hirtie de la un birou la altul. Site-ul este inghetat la anul de gratie 2008. Din anul 2008 pina in 2010, la D.G.A.S.P.C. nu s-a mai intimplat nimic:
  Daca dai clic la STIRI vei vedea ca in ultimii 3 ani nu a mai fost nici un comunicat de presa si nici o stire pe site, ultimul fiind de fapt in 5 mai 2008
  Daca dai clic pe NOUTATI LEGISLATIVE te apuca risul deoarece gasesti doar 3 (trei) legi: Hotarare nr.430 / 16.04.2008 Lege nr. 448 / 6.12.2006 si Ordonanţă de urgenţă nr. 14/2007
  Daca dai clic pe PROIECTE vei parcurge o insiruire de proiecte derulate si in derulare facute de niste neprofesionisti dar la o examinare mai atenta vei vedea niste sume colosale care cine stie ce procent din ele au fost directionate pe obiectivele fiecarui proiect in parte (eu m-am interesat de proiectele ce au vizat centru Galata).Daca dai clic pe FORUM vei vedea sec ca „Utilizatorii noştri au scris un număr de 0 (zero) articole
  Avem 25458 utilizatori înregistraţi. Cel mai nou utilizator înregistrat este: CoaxCoeseew” Nici nu mai trebuie comentat
  Nici ziarele nu prea s-au obosit sa scrie ceva de, ultima pe care am gasit-o pe nenea Goagle fiind din 5 ian 2010 cind a venit noua sefa Niculina Karacsony prin concurs (sa i-o zica lu Mutu asta, pentru ca postul a fost ocupat marti iar concursul a fost joi, pe criterii politice).
  Soarta aducind familia mea in Iasi si avind un adolescent cu handicap am vrut sa vad ce servicii sunt oferite la Centrul Galata de linga Manastirea Galata. De la poarta mi-am zis ca nu-mi voi aduce copilul la acest centru vazind o spartura in zidul de linga poarta. Cladirile din fata sunt o ruina ca dupa razboi. Curtea era plina de ciini si la pavilionul pe care l-am vazut pe fuga (nu mi-ar fi dat voie mi-a dat voie directoarea obeza ******* daca i-as fi cerut; ce am mai observat este ca dupa ce ea pleaca acasa, administratorul impreuna cu alte persoane dubioase din afara centrul beau de stingeau) am vazut citeva paturi ce aveau legate sfori pentru contentia celor agitati iar intr-un alt pat un adolecent dormea direct pe plasa metalica a patului (nu era saltea).
  Revenind la site-ul D.G.A.S.P.C Iasi, NU AM GASIT informatii cu privire la urmatoarele: Informaţii despre serviciile (ACTUALIZATE) de recuperare pentru copiii cu handicap aflaţi în familie; Informaţii despre alte servicii pentru copiii cu handicap şi familiile acestora; Informaţii despre obţinerea certificatului de încadrare în grad de handicap (de ex. ce documente sunt necesare); Informaţii despre reînnoirea certificatului de încadrare în grad de handicap (de ex. ce documente sunt necesare); Formulare necesare la obţinerea/reînnoirea certificatului de încadrare în grad de handicap; Informaţii despre alte servicii care pot fi oferite copiilor cu handicap îngrijiţi în familie sau familiilor acestora

  • iti recomand ca pe viitor sa te informezi ceva mai bine. habar n ai de ce se intampla in sistem asa ca te rog abtinete. functia pe care dna. Karacsony a ocupat o a fost una castigata pe drept, iti garantez. asa ca pe viitor gaseste ti altcumva sa ti umplii timpul, nu comentand. multumesc anticipat

 • Niculina Karacsony,director adjunct la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC), a inceput sa faca schimbari de garnituri in toate centrele de palsament din Iasi, dupa ce au zburat 5 directori din functie a sosit vrema schimbarii si garniturii la Centrul de Plasament „Ion Holban” din Iasi. Dand ordine clare doamna Director al DGASPC ,Niculina Karacsony, al carui sot a sponsorizat PDL in campanie electorala in judet, a transformat DGASPC intr-o institutie de stat condusa de catre copii fara parinti sau cei cu handicap,astfel pe toti peretii din Centrul de Plasament „ION HOLBAN” din Iasi ,sunt solicitate plangeri ale copiilor la adresa angajatilor,dupa ce lideri ai copiilor au fost chemati in birolul doamnei Director Niculina Karacsony la sediul din cartierul Tatarasi al DGASPC din Iasi, si li s-a spus sa semnaleze orice abateri ale angajatilor ori sa genereze ei abateri ale angajatilor,sa provoace dezordine si tulburari in unitate pentru a se gasi tapi ispasitori care sa fie demisi in perioada restructurarilor anuntate de GUVERN!!!!!
  Prima mare gafa insa a fost savarsita in data de 27.06.2010, astfel doamna Director Niculina Karacsony insoatiat de catre sotul dumneaiei a venit in control fulger dupa ce a primit un telefon de la un copil al Centrului de Plasament „Ion Holban” din Iasi,care i-a livrat un pont ,controlul a decurs astfel : Doamna Director Niculina Karacsony insotita de sotul dumneaia au intrat pe poarta CENTRULUI DE PLASAMENT „ION HILBAN” DIN IASI, in jurul orelor 12,dupa ce s-au legitimat la poarta, au inceput sa chestioneze si sa faca control in familie ,sotul avand un comportament de mare boier, care se afla la propria firma,luand si verificand toate masinile din curtea scolii si camerele din caminul 2 fara a se legitima in prealabil angajatilor institutiei inafara de portar,in urma controlului insotita de catre sot, Directorul Adjunct al DGASPC din Iasi, a constatat ca 3 camere din caminul 2 aveau praf pe covoare si in una din ele nu erau paturile facute, copii dormind dupa ce anterior au desfasurat activitati didactice cu educatrii, langa sala de sport s-au gasit intr-un porbagaj alimente ce se banuie a fi sustrase din alimentatia de pranz a copiilor,fiind sanctionata o bucatareasa.
  Avand in vedere ca s-au spalat bani publici prin renovarea unui camin, circa 19 miliarde lei vechi pe facturi umflate,si ca sindicatul angajatilor DGASPC are hotarare judecatoreasvca definitiva si irevocabila prin care DGASPC Iasi trebuie sa restituie circa 3000 ron de fiecare angajat al DGASPC, mie o persoana din exterior mi se pare o mare escrocherie si o mare marsavie ce face Dopmnul Presedinte al C.J Iasi , CONSTANTIN SIMIRAD prin intermediul locotenentilor sai pe cale politica,ordonand schimbarea tuturor directorilor de centre si eliberarea din functie a cat mai multor persoane, fiindca asa sunt ordinele de la Centru PDL din Bucuresti!!!!!!
  Cu privire la controlul doamnei Director Adjunct Niculina Karacsony, ca si parere personala a fost un control abuziv si ilegitim, mai ales prin prezenta sotului care se comporta ca un glanetas pe mosie, tipand si interogand angajati din cadrul Cadrul Centrului ” Ion Holba”!
  Pentru a verifica veridicitatea celor mentionate mai sus rog a fi contactati mai multi angajati ai Centrului de Plasament ” ION HOLBAN” din IASI!!!!!
  Sa va fie rusine Domnule Simirad , dupa ce nu dati bani castigati prin munca la oameni acu ii si dati afara in mod abuziv!!!!!!!!!
  detalii picante pe id mess: lredar

 • D.G.A.S.P.C-IASI?NIMIC ALTCEVA DECAT O GLUMA PROASTA LA ADRESA BUNULUI SIMT.CA IN MAI ORICE DOMENIU SAU INSTITUTIE DIN TARISOARA ASTA AMARATA,SI IN DOMENIUL ASISTENTEI SI PROTECTIEI COPILULUI TOTUL SE REZUMA LA INTERESE SI INFLUIENTE POLITICE.NU CONTEAZA CAT DE PROST SI NESIMTIT ESTI ,NU CONTEAZA CA NEURONII TI S-AU SINUCIS DE MULT ,NU CONTEAZA NIMIC.IMPORTANT E SA FI MEMBRU(SAU ORGAN,FIECARE CUM SE CONSIDERA)AL PARTIDULUI AFLAT LA GUVERNARE SI ,GARANTAT ,VEI AJUNGE PE CELE MAI INALTE CULMI DE NESIMTIRE SI TUPEU.IN TIMP CE O MANA DE OAMENI DINTR-UN CENTRU OARECARE MUNCESC CHIAR SI 20 ORE PE ZI PENTRU A OFERI UNOR COPII NEVINOVATI EDUCATIA SI SPRIJINUL NECESAR,O ALTA MANA DE OAMENI(A SE CITI TURMA DE OI,CAPRE SI BERBECI)SE CHINUIE CU REAL „TALENT”SA DISTRUGA TOT CEEA CE REUSESTE SA REALIZEZE PRIMA MANA DE OAMENI.MAI PE SCURT:DACA UNUL SAU MAI MULTI EDUCATORI SPECIALIZATI AU O ACTIVITATE CU REZULTATE CEL PUTIN BUNE IN EDUCATIA SI CONSILIEREA UNOR COPII,IAR ACEI COPII ISI EXPRIMA SI EI SATISFACTIA SI MULTUMIREA FATA DE INCREDEREA,ATENTIA SI SPRIJINUL ACORDAT LOR DE EDUCATORII ANTERIOR MENTIONATI,URMAREA FIREASCA ESTE CA UN NESIMTIT DE BIROCRAT(INSPECTOR,SEF DE PERSONAL,SEF DE CENTRU,DIRECTOR ETC)SA TRAGA CONCLUZIA CA NU E BINE CEEA CE SE INTAMPLA,SI SA TRASEZE EL(EA)DIRECTIVE CLARE CARE SA DESTABILIZEZE TOTUL.DUPA PRINCIPIUL „DIVIDE ET IMPERA”,D.G.A.S.P.C-IASI NU ESTE NIMIC ALTCEVA DECAT UN TERITORIU TRIBAL(POLITIC)IN CARE NEANDERTHALIAN-UL SEF ISI UMFLA MUSCHII ATROFIATI IN OGLINDA DEDICANDU-NE NOUA,SUBORDONATILOR,UN HIT DE SUCCES IN CAVERNA DE UNDE PROVINE,SI ANUME:”PUMNII MEI MINTE NU ARE”.CE SA O MAI DAM CA ELEFANTII DUPA CIRES,SUNTEM SORTITI INDOBITOCIRII IN MASA SI,CE ESTE MAI DUREROS,SI COPII DIN CENTRELE DE PLASAMENT VOR AVEA ACEEASI SOARTA.DEOCAMDATA MA OPRESC AICI,DAR…..VOI REVENI FOARTE CURAND CU AMANUNTE PICANTE DIN ACTIVITATEA OILOR,CAPRELOR,BERBECILOR,CURCILOR SI ALTE SPECIMENE CU RIDICAT NIVEL DE NEINTELIGENTA CE-SI PETREC EXISTENTA PE CULOARELE SAU IN BIROURILE ATAT DE POMPOASE ALE D.G.A.S.P.C-IASI.

 • Dragii mei toti 3 aveti perfecta dreptate,va spun eu ce fac angajatii de la D.G.A.S.P.C.,stau pe facebook toata ziua ca niste nesimtite si din cand in cand iau copiii de la familiile lor si le dau la „casa copilului” si apoi se lauda ca fac treaba buna,ca sa nu mai zic ca iau copiii cu probleme mintale si ii duc la surdo-muti ca sa le iasa lor pasenta,niste scroafe si stricate,asta sant

Adauga un comentariu