Eveniment-Social

Directorii de la DAC, in atentia procurorilor

Publicat: 25 sept. 2011

@ Vechi contestatar inversunat al Directiei, consilierul local Leonard Rusu ii acuza pe cei doi directori de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata, neglijenta de serviciu, falsul material in inscrisuri oficiale, falsul intelectual, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, uzul de fals si falsul de declaratii.

Directorul general al fostei Directii Apa – Canal Pascani, actual SC Prest Serv Apa S.A., Ioan Prisecaru, impreuna cu directorul economic Elena Guzga sunt cercetati de catre procurorii pascaneni in urma unei plangeri penale depuse de catre consilierul local PDL, Leonard Rusu. Edilul local nu a renuntat la gandul ca la SC Prest Serv Apa SA Pascani, fosta Directie Apa Canal, s-a furat si se fura in continuare din banii publici. Zilele trecute, acesta a si trecut la fapte depunand la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani o plangere penala impotriva conducerii.

Vechi contestatar inversunat al Directiei, Rusu ii acuza pe cei doi directori de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata, neglijenta de serviciu, falsul material in inscrisuri oficiale, falsul intelectual, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, uzul de fals si falsul de declaratii.

Motivele plangerii

In fapt, directorii DAC Pascani a prezentat de mai multe ori in Consiliul Local Municipal Pascani documentatia pentru cresterea pretului la apa potabila si canalizare, pentru populatie. Insa, solicitarea a fost respinsa de Comisia Economica si de plenul Consiliului Local, urmand sa se faca noi analize in ceea ce priveste pretul. In baza celor de mai sus s-a hotarat in Consiliul Local Municipal Pascani sa se faca o analiza a situatiei economico-financiare pentru anul 2010. Din raportul prezentat reiese ca exista o diferenta la cheltuieli nete de operare de 2.000.000 RON, 20 miliarde lei vechi.

„Faptuitorii, ing. Prisecaru Ioan si  directorul economic Guzga Elena, au incalcat urmatoarele: nici pana in prezent nu a fost prezentat in plenul Consiliului Local raportul de analiza diagnostic pentru perioada anului 2010 pentru a se putea face receptia. Intrucat in Consiliul Local s-a hotarat sa se faca aceasta lucrare si sa fie platita cu 20.000 RON iar faptuitorii au achitat circa 25.000 RON, fara a i se face receptia, au incalcat art 246; 247; 248; 248; 249; 288; 289; 290; 291 si 292 Cod Penal. In data de 14 septembrie 2011, primarul Grigore Craciunescu a convocat pe autorul raportului de analiza diagnostic. La acesta discutie au participat expertul auditului, primarul Grigore Craciunescu, viceprimarul Enea Neculai, secretarul primariei, cativa consilieri locali, directorul general ing. Prisecaru Ioan si directorul economic ec. Guzga Elena, ambii de la DAC.

Pentru prima data se comunica diferenta dintre cheltuielile anului trecut raportate de DAC Pascani, actualmente SC Prest Apa Serv SA si expert, de 2.000.000 RON, (20 miliarde lei vechi). Expertul a recunoscut verbal si in scris conform pag.23 din adresa 325/17.08.2011 inregistrata la Consiliul Local Municipal cu nr.856/17.08.2011, respectiv tabel (13) ca cheltuielile de operare sunt de 7.595.551 RON. DAC Pascani prevede pentru anul 2010 o cheltuiala de 9.569.305 RON, atat in bilant cat si in balanta la 30 decembrie, prin falsificare, abuz in serviciu contra intereselor persoanelor, abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi, abuz in serviciu contra intereselor publice, abuz in serviciu in forma calificata, neglijenta de serviciu, falsul material in inscrisuri oficiale, falsul intelectual, falsul in inscrisuri sub semnatura privata, uzul de fals, falsul de declaratii, iar expertul scoate o valoare conform realitatii de 7.595.551 RON. Faptuitorii au incarcat intentionat cheltuielile regiei, pentru inducerea in eroare a Consiliului Local, a Guvernului Romaniei, Ministerului Administratiei si Internelor, Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, pe anul 2010 cu suma de 2.000.000 RON ( 20 miliarde lei vechi). Aceste fapte de ducere in eroare stipulate mai sus reies si din cele doua fise de fundamentare pentru ajustarea sau modificarea preturilor la apa si canalizare de 6.269.878.36 RON si 2.988.642.93 RON”, precizeaza consilierul local PDL, Leonard Rusu in plangerea penala depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Pascani.

Acesta spune ca Ioan Prisecaru si directorul economic ec. Elena Guzga a dus in eroare atat Consiliul Local cat si locuitorii municipiului Pascani prin umflarea cheltuielilor cu suma de 2.000.000 RON, (20 miliarde lei vechi). Rusu explica faptul ca s-a cheltuit o suma de 7.595.000 RON in anul 2010 si au prezentat acte in Bugetul Local pentru anul 2011 de 9.569.000 RON, falsificand balanta si bilantul aferent anului 2010.

Prisecaru: „Rusu nu are ce face … ”

In replica la acuzele aduse de consilierul local Leonard Rusu, acuze cu care s-au aratat a fi de acord si alti consilieri locali, directorul SC Prest Serv Apa Canal S.A., Ioan Prisecaru, s-a aratat a nu fi prea deranjat. Potrivit lui Prisecaru, rezultatele auditului efectuat nu cu mult timp in urma la DAC Pascani, cerut de catre consilierii locali, le recunoaste ca fiind cele reale, insa, Prisecaru spune ca acuzele lui Rusu nu sunt fondate. „O facut plangere la Parchetul Pascani, asta e. E dreptul lui sa faca ce vrea. Dar daca era asa cum spune dumnealui imi retrageam datele din materialul din audit. Nu le recunosteam. Dar domnul Rusu nu are ce face si continua sa faca plangeri si alte prostii. Am ajuns cu dumnealui si la Inalta Curte de Casatie si Justitie cu tuburile care spunea ca le-am furat. Ca de obicei cand se apropie campania electorala dumnealui incepe cu astfel de lucruri. Nu inteleg de ce mai continua ca am auzit ca nu mai are unde candida. Partidul din care face parte nu-l vrea candidat, si alte partide nu mai are unde sa se duca. Adica cine-l mai primeste, ca toti il stiu cum e. Ma rog, asta e treaba lui. Urmeaza probabil de acum sa fim audiati de procurori si vedem ce va fi”, a declarat Ioan Prisecaru, directorul SC Prest Serv Apa S.A. Pascani.loading...

Comentarii
  • mare ******* acest rusu…nici nu trebuie bagat in seama….poate il pedepsete D-zeu pt tot raul care la facut celor care au lucrat la perdele si la fabrica lui…..poate revine vremea cand dupa revolutie trimitea vecinul sa ii aduca lapte, nu iesea din casa de frica oamenilor…..sa dispara si el si ratoi si….

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit