National

Directorul Aeroportului Cluj: In cazul anchetei CE este vorba de o reclamatie neadevarata

Publicat: 31 iul. 2015
1
David Ciceo, directorul Aeroportului International ”Avram Iancu” din Cluj, a declarat ca va pune la dispozitia Comisiei Europene toate actele necesare pentru ancheta pe care aceasta a initiat-o, dupa ce a fost inaintata o plangere conform careia aeroportul ar fi acordat un ajutor de stat ilegal operatorului aerian Wizz Air, in timp ce institutia aeroportuara ar fi beneficiat, la randul sau, de un ajutor de stat de la Consiliul Judetean Cluj, sub forma de finantare publica.
”Este vorba de o reclamatie neadevarata. Noi sprijinim aceasta investigatie, vom pune toate actele la dispozitie si se va dovedi ca Aeroportul Cluj si Consiliul Judetean Cluj a respectat integral legislatia europeana in vigoare”, a declarat David Ciceo.
Si vicepresedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, s-a declarat increzator ca ancheta va demonstra ca nu a fost incalcata legea.
Comisia Europeana a initiat doua anchete la Aeroportul International Cluj-Napoca si Aeroportul Transilvania Targu Mures, aflate in proprietatea statului. Anchetele vor stabili daca masurile adoptate in favoarea celor doua aeroporturi si a transportatorilor aerieni care le utilizeaza (in principal Wizz Air) sunt conforme cu normele Uniunii Europene privind ajutoarele de stat.
Investigatiile vizeaza indeosebi taxele de marketing platite companiei Wizz Air de catre Aeroportul International Cluj-Napoca si tarifele aeroportuare reduse oferite de Aeroportul Transilvania Targu Mures transportatorilor aerieni care opereaza zboruri de pe aeroportul respectiv. Comisia va examina si subventiile primite, la randul lor, de aeroporturi din partea autoritatilor locale.
Adauga un comentariu