News Flash:

Directorul Andries recunoaste ca listele sunt ilegale

17 Martie 2007
1853 Vizualizari | 4 Comentarii
Cristian Andries
• Andries recunoaste ca listele de plata emise pana acum nu sunt in conformitate cu legislatia in vigoare • "Va felicit pentru articolul publicat in privinta listelor de plata. Drept urmare, astazi dimineata am convocat toti angajatii intr-o sedinta in care am dezbatut aceasta problema. Am luat masura ca incepand cu aceasta luna toate listele de plata sa cuprinda in josul paginii mentiunea ca toti presedintii de asociatii au obligatia sa verifice orice lista de plata emisa pe propria raspundere. Intr-adevar, ati scris un articol bun", a spus ieri Cristian Andries, directorul SC Termo Service SA


In urma articolului publicat in cotidianul ZIUA de Iasi, directorul SC Termo Service SA recunoaste ca listele de plata nu sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. Unii dintre locatarii ale caror asociatii sunt administrate de SC Termo Service SA au decis sa solicite sprijinul Serviciului Asociatiilor de Proprietari. Inspectorii au constatat ca listele de plata emise de catre subordonatii lui Cristian Andries, directorul firmei Termo Service SA, nu sunt in conformitate cu legislatia in vigoare. S-a constatat ca lista de plata nu este intocmita in totalitate conform legislatiei in vigoare. Conform Ordinului Ministrului Finantelor numarul 2329/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea si conducerea contabilitatii in partida simpla de catre persoanele juridice fara scop lucrativ, lista de plata trebuie sa cuprinda si coloane pentru «cheltuieli pe index de contoare individuale».

De asemenea, lista de plata trebuie verificata, semnata si stampilata de catre comisia de cenzori. "Va felicit pentru articolul publicat in privinta listelor de plata. Drept urmare, astazi dimineata am convocat toti angajatii intr-o sedinta in care am dezbatut aceasta problema. Am luat masura ca, incepand cu aceasta luna, toate listele de plata sa cuprinda in josul paginii mentiunea ca toti presedintii de asociatii au obligatia sa verifice orice lista de plata emisa pe propria raspundere. Intr-adevar, ati scris un articol bun", a spus ieri Cristian Andries, directorul SC Termo Service SA. Intrebati despre aceste grave nereguli care se petrec sub nasul municipalitatii, reprezentantii Serviciului Asociatiilor de Proprietari trec cu vederea, desi inca din anul 2005 au solicitat ca listele de plata sa contina semnaturile comisiei de cenzori. " Am solicitat intr-adevar SC Termo Service SA ca pe listele de plata sa figureze si semnaturile comisiei de cenzori. Ele sunt valabile si asa chiar daca nu au aceste semnaturi deoarece trec prin contabilitate", a spus scurt Ciprian Chirita, directorul Serviciului Corp Control Primar, cel care ar fi trebuit sa ia masuri in aceasta privinta. Comisia de cenzori urmareste si asigura respectarea legalitatii? Administrarea bunurilor materiale si a fondurilor financiare ale asociatiei de proprietari. Comisia de cenzori este formata dintr-un numar impar de membri, care au cunostinte de specialitate si experienta in domeniile financiar, economic si/ sau juridic si care nu fac parte din comitetul executiv. Atributiile comisiei de cenzori sunt sa verifice executia bugetara, verificarea si validarea documentelor si a angajamentelor de plata, urmarirea depunerii in contul curent al asociatiei de proprietari a numerarului care depaseste plafonul de casa, verificarea trimestriala a gestiunii asociatiei de proprietari, verificarea modului de stabilire a cotelor de contributie la cheltuielile curente si constituirea fondurilor speciale ale asociatiei de proprietari, verificarea lunara a situatiei de incasari si plati, controlul inopinat al incasarilor si al platilor si verificarea lunara a situatiei soldurilor elementelor de activ si de pasiv. Mai mult, Comisia de cenzori trebuie sa prezinte in fata adunarii generale a proprietarilor, o data pe an, raportul asupra activitatii sale.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

ovidiu  | #9373
citat:
"Am luat masura ca incepand cu aceasta luna toate listele de plata sa cuprinda in josul paginii mentiunea ca toti presedintii de asociatii au obligatia sa verifice orice lista de plata emisa pe propria raspundere. Intr-adevar, ati scris un articol bun", a spus ieri Cristian Andries, directorul SC Termo Service SA"


acest individ i-a "masuri"impotriva legii?HG nr.400/2003 spune clar ca listele de plata sunt contrasemnate si verificate de COMISIA DE CENZORI nu de presedintele de asociatie.II convine infractorului andries cristian sa-i contrasemneze "pe propria-i raspundere listele de plata presedintii ,doar el si i-a ales dintre toti hotii,proxinetii si vanzatorii de droguri din oras,Asa este si czul blocului 609 unde "presedinte" este o familie aflata in atentia DIICOTpentru proxenetism,dare de camata si vanzare de droguri,mai mult fiul cel mare a fam.de presedinti ai tero-service este cercetat penal si de talharie.
La blocul 609 ,furtul s-a facut si cu semnaturile "presedintelui
" care atunci cand Galca georgeta a fost data afara si-a dat si el demisia iar in locul lui a fost "aleasa de andries nevasta acestuia o individa semianlfabeta,expulzata din Italia pentru ca ii placea trotuarul italienesc.
Stiti cum este rasplatita aceasta familie de "presedinti"de bloc ?
Sunt lasati sa incalce legea metrologiei,ei nu au avut niciodata apometrele duse la control metrologic,consumul lor de apa il platesc toti ceilalti proprietari,desi in acea casa sunt cel putin 15 indivizi zilnic(este vorba de fetite garate pentru scurt timp in apartament,majoritatea minore).
stiti cum ii rasplateste tov.nichita pe aceasta fam/de "presedinti"?Cu incalcarea legii disciplinei in constructii,cu adimiterea cresterii pe domeniul public de animale,pasari in principal.
Stiti cum ii rasplateste politia de aceasta fam.de "presedinti"?
le este complice la vandut droguri ,la plasat fetite ,la camata....
Stiu ca sunt dur dar acesta este adevarul despre intreaga activitae a infractorului andries cristian.
Ziua de Iasi ,puteti verifica cele afirmate,indiferent daca ma cenzurati sau nu.
lila  | #9374
andries lucreaza f.murdar.trebuie desfiintat acest termoservice, nu mai avem nevoie de el.
COSTY  | #9375
ba incompetentule da-ti demisia .va bate-ti joc .ne crede-ti prosti pe toti.RUSINEEEEEE
misu  | #9376
dar listele de plata ale altor asociatii , in special cele administrate de catre persoane fizice le-ati examinat?nu contin decit 3 coloane ( cheltuieli administrative , intretinere curenta si restanta). despre asta ce parere aveti? mai studiati si alte materiale, mai informati-va si veti scrie un articol si mai bun.succes
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 22 queries | Mysql time :0.017183 (s)