Actualitate

Directorul, care are pe mana bugete de milioane de euro, si-a tras un domeniu la marginea orasului – FOTO

Publicat: 02 aug. 2015

@ Are un salariu impunator si traieste de ani de zile pe picior mare @ Controleaza una din cele mai profitabile companii din judetul Iasi si este proprietarul unei locuinte impunatoare la marginea municipiului

Este o prezenta extrem de discreta in mediul politic iesean. A fost pe lista fostei Uniuni Social Liberale (USL) la alegerile locale din vara anului 2012 si de cativa ani de zile conduce una din asociatiile care cuprind majoritatea localitatilor din judetul Iasi si coordoneaza activitatea ApaVital SA si a altor regii de apa. Cu toate acestea, foarte putini stiu insa cu ce se ocupa si ce face mai exact. A reusit insa sa-si ridice o locuinta impunatoare la un pas de municipiul Iasi intr-o zona extrem de cautata.

Directorul Asociatiei Regionale pentru Servicii de Apa Canal Iasi (ARSACIS), Paul Benesch, are o locuinta de invidiat in apropierea municipiului Iasi. Locuinta acestuia se afla nu departe de sediul primariei din comuna Tomesti, la strada. Casa lui Benesch nu poate trece neobservata. Aflata la strada, locuinta directoruluI ARSACIS atrage instant privirile. Desi vila acestuia nu pare impunatoare la prima vedere, casa sefului de la ARSACIS se intinde pe o suprafata de peste o suta de metri patrati. Locuinta lui Benesch este dotata cu interfon, fata de vecinii sai mult mai saraci. Si curtea casei este incapatoare, avand o gradina destul de impunatoare.

Asociatia Regionala pentru Servicii de Apa Canal a fost infiintata in urma cu cativa ani si a avut anual parte de un buget considerabil constituit din cotizatiile pe care le platesc toate primariile membre in forul respectiv din judetul Iasi. ARSACIS coordoneaza gestionarea unui proiect derulat cu fonduri europene in judetul Iasi, dar si in unele comune din Neamt si Vaslui. Asociatia are doar cativa angajati ce castiga considerabil, salariile fiind de ordinul miilor de lei pe luna. In ultima declaratie de avere, Benesch a aratat ca detine un teren agricol si unul intravilan in localitatea Tomesti, unul achizitionat in 2006 si unul in 2001. Are un apartament in Iasi alaturi de casa de la Tomesti. Benesch a aratat in ultima declaratie de avere ca detine si un autoturism Skoda Fabia si ridica peste 50.000 lei anual de la ARSACIS. Paul Benesch, directorul ARSACIS nu a raspuns la apelurile telefonice ale reporterilor BZI pentru a explica de unde a avut bani ca sa-si ridice o casa atat de impunatoare langa Iasi.
Adauga un comentariu