Local

Directorul de la ABA “Prut-Bârlad” trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă continuată

Publicat: 23 iun. 2022
sigla DNA
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Avram Petru, la data faptelor director al Administrației Bazinale de Apă (ABA) “Prut-Bârlad”, pentru comiterea infracțiunilor de: abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și influențarea declarațiilor, în formă continuată.

Directorul de la ABA “Prut-Bârlad” trimis în judecată pentru abuz în serviciu

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: În perioada mai-iunie 2020, inculpatul Avram Petru, în calitatea menționată mai sus, ar fi dispus în mod nelegal ca utilaje și muncitori din subordine să efectueze gratis lucrări pentru deznisiparea a cinci puțuri situate pe terenul ce aparținea unei societăți comerciale.

Prin aceste demersuri, patrimoniul instituției publice ar fi fost prejudiciat cu suma de 2.506 lei, reprezentând contravaloarea combustibilului și a cheltuielilor cu forța de muncă.

În contextul apariției în spațiul public a unei anchete jurnalistice ce viza aspectele menționate mai sus, în datele de 10 și 17 februarie 2020, inculpatul Avram Petru ar fi încercat să-i determine prin constrângere morală pe aceeași subordonați să declare că lucrările respective ar fi fost făcute în afara orelor de program.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Menționăm că inculpatul Avram Petru a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în cauza mediatizată prin comunicatul nr. 646/VIII/3 din 5 iulie 2021 (https://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=10468 ).

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Comentarii
  • Daca aveai banii lui Dinte Costel de la Farmacom Impex ( firma de transport pe ruta Iasi – Popricani ), primeai clasarea dosarului. Ala a furat si a facut evaziune fiscsla la greu. Tu ai dat de lucru la 2 amariti si ai picat in plasa DNA…. Asta e justitia din România

  • Isabela Danalache Dansatoarea de night club de la CITADIN angajata pe pile de mama ei Delicostea când urmează sa fie anchetate de DNA?!

Adauga un comentariu