News Flash:

Directorul de la Arcadia Hospital ascunde 22 miliarde lei de la CAS

25 Octombrie 2010
7190 Vizualizari | 7 Comentarii
• Directorul general de la Arcadia Hospital sustine ca valoarea contractului incheiat cu CAS Iasi este de 2.197.000 lei, pentru perioada 15 septembrie - 15 decembrie 2010 • Presedintele Sanitas Iasi a precizat ca directorul Dan Fiterman minte, pentru ca aceasta este doar valoarea contractului incheiat cu Arcadia Hospital, iar diferenta pana la 44 miliarde lei vechi, valoarea reala a contractului, este pentru serviciile de cardiologie • De asemenea, directorul general de la Arcadia a precizat ca, din valoarea contractului, Casa va deconta doar banii pentru cazurile rezolvate

Directorul general de la Arcadia Hospital, ec. Dan Fiterman, a precizat ca are un contract incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi pentru perioada 15 septembrie - 15 decembrie in valoare de 2.197.000 lei. De asemenea, directorul Fiterman a mentionat ca unitatea spitaliceasca privata va primi de la CAS doar banii pentru cazurile rezolvate. "Aceasta suma de 2.197.000 lei este doar un prag maxim de decontari, si nu neaparat suma reala de care va beneficia pâna la finalul contractului unitatea noastra. Suma reala ce va fi acordata de catre CAS Spitalului Arcadia Hospital pentru decontari ale serviciilor de sanatate, pe durata contractului, se va stabili pe parcurs si va fi direct proportionala cu numarul de cazuri rezolvate în unitatea noastra spitaliceasca (numarul de pacienti efectiv tratati) si validate de catre CAS. Facem mentiunea ca, în cazul spitalelor din sistemul public de sanatate, bugetul total stabilit prin contractele încheiate cu CAS este si bugetul virat acestor unitati, neexistând situatii în care acestea sa fie diminuate. În cazul spitalului privat Arcadia Hospital, bugetul total prevazut în contract este conditionat de numarul de pacienti tratati în spital, pe durata de valabilitate a contractului încheiat cu CAS. Vom putea comunica tuturor celor interesati, dupa data de 15 decembrie, suma totala reala de care a beneficiat Arcadia Hospital prin contractul cu CAS", a declarat ec. Dan Fiterman, director general la Arcadia Hospital.

Minciuni

Conducerea Sindicatul Sanitas, filiala Iasi, a precizat ca directorul de la Arcadia Hospital minte, deoarece valoarea contractului incheiat cu CAS este de 44 miliarde lei vechi. "Au mintit. Cele peste 21 miliarde lei vechi de care face vorbire directorul de la Arcadia sunt pentru Arcadia Hospital, iar diferenta pana la 44 miliarde lei vechi este pe serviciile de cardiologie, dar ei nu au mai precizat acest lucru. 44 miliarde lei vechi este valoarea contractului incheiat intre Arcadia si CAS Iasi. Directorul de la CAS, Iulian Serban, a facut deturnare de fonduri. Atat timp cat in anul 2009 nu a existat prevedere bugetara pentru Arcadia Hospital, incheierea contractului in luna septembrie 2010 inseamna deturnare de fonduri. Totul se va clarifica in sedinta de Consiliu de Administratie care va avea loc la sfarsitul lunii la Casa de Asigurari de Sanatate. Vrem sa vedem metodologia si ordinul care au stat la baza incheierii acestui contract. Cei de la Arcadia spun ce doresc", a declarat Viorel Tanase, presedintele Sindicatului Sanitas, filiala Iasi.

Bugetul acordat pe caz rezolvat, mai mic decat in spitalele publice

Directorul Arcadia Hospital a mai precizat ca bugetul decontat de CAS pe caz rezolvat este mai mic sau cel mult egal cu bugetele acordate pe caz rezolvat in spitalele publice. "Este important sa precizam ca bugetul decontat pe caz rezolvat, acordat spitalului privat Arcadia Hospital, este mai mic sau cel mult egal cu bugetele acordate pe caz rezolvat spitalelor din sistemul public de sanatate. Bugetul CAS de care poate dispune prin contract spitalul privat Arcadia Hospital reprezinta un procent de aproximativ 0,5% din bugetul total acordat de catre CAS Iasi pentru asistenta medicala spitaliceasca în anul 2010. În cazul în care numarul de pacienti tratati în unitatea noastra, pâna la sfârsitul anului, va fi mai mic decât cel estimat, procentul de care va beneficia Arcadia Hospital din bugetul total al CAS pentru servicii spitalicesti poate fi chiar mai mic decât valoarea de 0,5% de mai sus. Folosim acest prilej pentru a va multumi pentru atentia acordata acestui subiect de mare interes public, fiind si noi convinsi ca orice persoana care achita lunar contributii, din venitul propriu, catre bugetul national de asigurari de sanatate este interesata sa stie cum sunt folositi banii sai, precum si în ce masura va putea beneficia în schimbul lor, ca asigurat, de servicii de sanatate de maxima calitate si promptitudine", a spus ec. Dan Fiterman.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

arcadia hospital dan fiterman minciuni
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (7)

goguta  | #128430
cica spaguta pentru Serbouan ar fi de 1 bulion de epuroi ( tax free).
petrica marius  | #128433
care ar fi spaguta in spitalele publice ?????
doctor  | #128437
ca si pacienti nu dorim decit asigurarea unor servicii medicale decente, in conditii de siguranta din toate punctele de vedere, si nu ne intereseaza cind se aproba si se aloca bugetele cas-urilor si cine face posibila sau imposibila incheierea unui contract.
ca si medic , va pot spune ca lucrez de multe ori cu miinile goale, incerc sa asigur rezultate optime cu substante improprii unui tratament din cauza ca lipsesc din cabinet de multe ori si cele mai elementare mijloace de tratament, si nu de putine ori asiguram din minusculul nostru salariu materiale necesare desfasurarii unui tratament decent!
asa ca lasati pe cei ce isi gestioneaza singuri unitatea sa detina, sa atraga fonduri, pentru a oferi servicii medicale care sa poate fi urmate ca si exemplu!
oricum in final pacientii decid unde ajung sa se trateze!
goguta reloaded  | #128441
dar de ce se deconteaza pentru Karcadia pentru acelasi act medical de trei ori decat la stat?
anti golani  | #128447
multi prosti se bucura ca vezi doamne la arcadia nu se mai da spaga,ca nu mai dau bani la medici.ha ha ha.prefer sa dau niste bani la medicii care lucreaza la spitalele de stat,medici platiti foarte prost si sa nu asigur 15-20% din cei 44 miliarde doctorului serban.minciuna lui fiterman este pentru neaveniti pentru ca acest prag maxim,de 44 miliarde,nu se contracteaza la fel si la unitatile de stat de cele mai multe ori chiar cazuri multe rezolvate de catre acestia fiind nerecunoscute si nicicum nu le sint asigurate marje mari in care sa se poata inscrie ca la arcadia....si desigur domnule fiterman si noi ne bucuram sa ne aratati ce se intimpla cu banii contribuabililor,in ce fel sint ei manipulati catre baieti destepti care la rindul lor stiu sa manipuleze spagile.
danny  | #128450
Pt anti golani,
Mergi tu si da spaga la medici....ca sa iesi de acolo mai bolnav decat ai intrat....eu am trait/o pe propia mea piele....m/am incapatanat sa nasc intr/o maternitate de stat....ca vezi Doamne am sa scap mai ieftin....si mi/am blestemat zilele apoi....la 2 luni de la nastere am ajuns cu baietelul la Sf Maria.....pt ca a luat o bacterie din faimoasa noastra maternitate.....cand mi/am vazut baietelul de 2 luni operat, intubat si sanse mici de supravietuire....imi venea sa ma dau cu capul de toti peretii ca nu am mers la Arcadia, ca tot medici din sistemul de stat lucreaza.
vasea  | #141314
D-l anti golan , nu sunt deacord cu tine. eu am facut o operatie acolo si nu a trebuit sa dau nici un fel de spaga.dar cel mai bine este sa nu critici inainte de a avea niste dovezi concrete.tota lumea care citeste acest articol repede da si replica chiar daca nu stie despre ce este vb. eu iti spun sigur ca nu se da spaga acolo si chiar am fost multumit de serviciile lor si orice analiza care imi este necesar acolo le voi face.ok sa spunem ca sa face si spalare de bani dar poate ii investeste in spital este ceva bun dar daca facea aceasta treaba cu un spitatal de stat ce se intampla cu banii? poate esti in masura sa raspunzi.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1549 (s) | 22 queries | Mysql time :0.024152 (s)