Actualitate

Directorul DSP Iasi trage de timp! Acesta amana verdictul in cazul pacientului care a murit dupa ce a stat 8 ore in UPU

Publicat: 28 oct. 2015
1

Decesul angajatului de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi, dupa 8 ore in care a stat in UPU, nu ii va determina pe sefii din sistemul sanitar iesean sa schimbe modul de organizare si desfasurare a activitatii din unitatea mentionata. Ieri, directorul de la DSP Iasi nu a putut oferi un punct de vedere, pentru ca nu era gata raportul de control pe care l-a solicitat luni, 26 octombrie, de la Spitalul Sf. Spiridon. Raportul i-a fost trimis in cursul diminetii de ieri, dar, probabil, dr. Liviu Stafie, directorul DSP Iasi, a avut treburi mai importante de rezolvat. „Nu este gata raportul. Domnul director va oferi maine (astazi-n.r.) un punct de vedere”, a declarat Marius Voicescu, purtator de cuvant la DSP Iasi. Directorul Stafie nu a raspuns apelurilor telefonice.

Corneliu Barba a decedat luni, 26 octombrie, la Spitalul Sf. Spiridon, dupa ce a stat 8 ore in UPU. Duminica, 25 octombrie, la ora 21:45, acesta a fost adus, cu ambulanta, la UPU, si a doua zi, la 6:10, a fost transferat in Clinica ATI, unde la scurt timp a decedat, dupa ce a facut al doilea stop cardio-respirator. Primul stop l-a facut in UPU, in timp ce i se facea un examen radiologic. Din informatiile detinute, Corneliu Barba ar fi avut un cancer pulmonar descoperit in timpul investigatiilor din UPU, boala aflata intr-un stadiu avansat. Pentru a ajunge la ATI, pacientul a fost retinut timp de 8 ore in UPU. Deocamdata, nimeni nu a explicat de ce a fost nevoie de atatea ore pana la transferul bolnavului in Clinica ATI. Nu este singurul pacient care asteapta cu orele in UPU, unitate care a fost inaugurata de putin timp, dupa ce s-a extins intr-un spatiu de 3,5 ori mai mare. Nimeni nu a oferit o explicatie in ceea ce priveste timpii de asteptare care, de multe ori, ajung la peste 6 ore. Directorul DSP Iasi, dr. Liviu Stafie, are obligatia de a oferi un raspuns pacientilor care ajung in UPU si sunt obligati sa astepte ore in sir pana sa primeasca un diagnostic, rezultatul analizelor sau internarea in spital. Corneliu Barba lucra la departamentul statistica din cadrul DSP Iasi de 40 de ani.

Comentarii
  • Incet dar sigur mizeria de la UPU Spiridon iese de sub pres. Cimpoiasa trebuie sa-si dea demisia de urgenta. Cazul nu e singular. Se vad efectele distrugerii spitalului de urgente de Astarastoaie si Cepoi. Ministerul si DSP trebuie sa ia masuri. Situatia din Spiridon e intolerabila.

  • Inadmisbil! Daca asa ceva se intampla cu angajatii DSP, va dati seama ce patesc pacientii obisnuiti? Conducerea UPU Spiridon trebuie demisa altfel aceste situatii se vor repeta.

  • de ce pompati bani in centrele de permanenta si medicii de familie,nu e evident ca sistemul nu e functional? toata lumea se adreseaza la upu!practic v-ati taiat singuri craca…minimalizati serviciile la upu si mai trimiteti in policlinica oamenii si vom avea timpi de asteptare umani pentru urgentele adevarate

  • Cum poate fi diagnosticat in UPU „un posibil cancer in stadiu avansat” .Nu uitati ca a fost vazut si a vorbit cu o multime de oameni chiar vineri 23 octombrie. Nu uitati ca toti am vazut cum arata bolnavi de cancer in „Stadiu Avansat”. Sau a dezvoltat un cancer avansat de vineri pana duminica!!!!!??????

  • Chestia asta cu cancerul in stadiu avansat e de-a dreptul ridicola !!! E socant ca un om in stare grava a fost tinut de aiurea atatea ore pentru investigatii fara relevanta, in loc sa fie transferat de urgenta pe sectie pentru a i se stabiliza functiile vitale !

Adauga un comentariu