International

Directorul general al Volkswagen va fi demis

Publicat: 22 sept. 2015
1

Directorul general al Volkswagen, Martin Winterkorn, va fi demis in urma acuzatiilor autoritatilor din SUA privind instalarea unor sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare, la masinile diesel comercializate de cel mai mare producator auto din lume.

Vezi si Volkswagen, acuzat ca a falsificat printr-un soft normele de poluare la aproximativ

Martin Winterkorn va fi inlocuit cu seful diviziei Porsche, Matthias Mueller, iar decizia va fi anuntata la sedinta de vineri a Board-ului de supervizare al Volkswagen. Reprezentantii VW au recunoscut ca au falsificate datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor si au anuntat ca ar putea fi afectate 11 milioane de vehicule vandute in intreaga lume. Volkswagen va opri comercializarea unor modele diesel fabricate in 2015

Vezi si EXCLUSIV. Accident rutier in Podu de Piatra – UPDATE FOTO

Volkswagen este acuzat ca ar fi manipulat rezultatele testelor autoritatilor SUA legate de emisiile vehiculelor comercializate de grupul german prin instalarea unui software care permitea masinilor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si in timpul operatiunilor normale. Din acest motiv nivelul poluarii era mai ridicat, sustine Agentia pentru Protectia Mediului din SUA (EPA). Aproximativ 482.000 de vehiculele diesel produse in perioada 2008 — 2015 sub brandurile Volkswagen si Audi includ acel software destinat sa modifice nivelul emisiilor, a anuntat EPA. Amenzile totale ar putea ajunge la 18 miliarde de dolari (16 miliarde de euro) sau 30.000 de dolari per vehicul. Reparatiile vor fi efectuate de VW, ceea ce va majora costurile companiei. Sunt vizate modelele produse in ultimii sapte ani, inclusiv Jetta, Beetle, Golf, Passat si Audi A3.

Adauga un comentariu