Actualitate

Directorul Poli Iasi, Horia Sabo, reactie exploziva la o serie de acuzatii grave: „Daca nu veneam eu, se inchidea clubul, echipa nu avea ce sa manance, erau muritori de foame”

Publicat: 19 nov. 2018
1

Horia Sabo, directorul general de la Poli Iasi, a reactionat vehement la acuzele lansate de fostul director economic, Florenta Strujan. Omul de afaceri s-a aparat dupa ce femeia in varsta de 49 de ani i-a reprosat ca nu i-a prezentat niciun contract si ca a fost nevoita sa semneze fara sa verifice vreun document.

R: Domnule Sabo, fostul director economic al clubului din Copou, Florenta Strujan va acuza de faptul ca nu i-ati prezentat niciun contract si ca a fost nevoita sa semneze fara sa verifice vreun document.
H.S: Ce sa verifice? Nu are ce sa verifice. Ea avea doar de executat. Spune ca nu sunt finantator? Pai daca s-au platit salariile de doua luni de zile din banii mei, eu cred ca sunt. Daca fostul director economic spune ca nu sunt bani la club, probabil i s-a intamplat ceva… Astept sa probeze cele spuse. Eu pot sa probez, cu extrase de cont, cu contracte… e treaba mea de unde aduc banii. Nu trebuie sa dau din buzunarul meu, chiar daca am dat si din buzunarul meu, cu alimentare in cont. Dar poate ca doamna uita mai des decat ar trebui. Cred ca s-a suparat ca si-a dat demisia. Cand a luat prime in fiecare luna si i-am dublat salariul aproape luna de luna, atunci i-a placut? A fost bine atunci? Vai de capul ei, vreti sa va spun ceva? Nu am avut in viata mea un contabil asa prost. In viata mea. Am tinut-o, pentru ca am promis ca nu dau pe nimeni afara. Daca ajungem la treaba cu psihlogicul, ma depaseste. Poate i-a placut situatia de cand am venit eu, cand conturile erau blocate. El era un director economic de guma. Am venit eu la club, iar conturile erau blocate.

R: Multa lume spune ca nu ati adus niciun ban la club si ca Poli s-ar fi descurcat fara dumneavoastra. Concret, cati bani ati adus la club?
H.S: Am adus 386.000 de euro, punctual. Cu cifre inregistrate la ANAF. Sunt bani si acum. Daca nu veneam eu, in 25 iulie se inchidea clubul. Am adus o conducere corporatista, corecta, care a facut treaba. Echipa a trait si traieste bine, la nivel de locul 4 ca buget de salarii. De asta un cantaret sau un fotbalist nu este propriul lui manager, pentru ca nu se pricepe la business. Nu credeti toate idioteniile, eu am cifre, sunt inregistrate la ANAF. S-au incasat 5 milioane si ceva de cand am venit eu la club si am cheltuit efectiv vreo 10. De unde? A venit zana maseluta credeti? Notati, va rog! Imi asum. Daca vrea un retardat sa vina sa ma contrazica, sa vina tot cu cifre. Daca nu, ramane in sfera lipsei de ospitalitate pe care am intalnit-o de cand am venit la Iasi. Si nu neaparat la club, ci in general. Se cauta nod in papura. Echipa functioneaza, daca nu veneam eu, nu aveau ce sa manance, erau muritori de foame, cu Stoican, cu toata lumea, cu Cristea, cu Ambrosie.

R: Ati fost acuzat ca primul lucru pe care l-ati facut a fost acela de a va face un contract de munca
H.S: Mi-am facut contract de munca pentru ca nicaieri nu poti munci fara contract. Eu nu negociez cu doamna contabila, ci cu clubul. Intrebati pe cei cu care am negociat eu. Ma inteleg foarte bine cu fosta conducere, nu sunt probleme. Cat despre clauza de confidentialitate, este pusa ca sa nu bata din gura aiurea toata lumea. Si asta se intampla in fiecare companie. Doamna e frustrata ca si-a dat demisia, dar nu e vina mea. Si-a mai dat-o in iulie si am rugat-o sa nu plece. Daca bagati toti oamenii in seama… sa nu intram in zone de calomnii. Pe 25 iulie clubul se inchidea. Au fost 5 milioane din drepturile TV, dar clubul consuma 1,5 milioane pe luna. Acele contracte le-am adus eu, cand am venit.

R: De ce nu faceti lumina si nu prezentati toate documentele intr-o conferinta de presa?
H.S: Eu am contract de asociere semnat pe cinci ani. Dupa cinci ani o sa fac lumina. Daca clubul nu va functiona, atunci puteti sa imi spuneti.

sursa: prosport.ro

Comentarii
  • multumim dl.Sabo daca nu venei nu stiam ce este apa calda si tramvaiul….bai ,,smecherila” ai gasit sat fara cainii , ai gasit oameni de bun simt la club care sau crezut in ,,minciunile” tale si a femeii ,,palmier” , bai golanilor cred ca veti pleca cu suturi in cor din Iasi …. si daca nu-ti place aici la ce mai stai ? valeaa ca nu murim noi iesenii dupa un pacalici ca tine ? sau ce nu iti place ? nu voi falimenta clubul ca sa poti tu si golanii tai sa construiti blocurii pe stadion si terenurile adiacente ! sa stie toti iesenii care sunt planurile tale borfasule , ca pina ai venit la Iasi nici nu stiai ce este fotbalul si dintr o data iubitor si finantator ? chiar ne crezi prostii ? du-te bai baiatule la tine in sat si fa bambilici !

  • Daca ii mai tolerati mult pe unguroii astia care au preluat cu japca clubul, e foarte posibil sa ramaneti fara stadion. Chiar nu se gasea un finantator in Iasi si a trebuit sa apelati la teparii astia ? Se stie ca astia din Ardeal sunt mari tepari si ca practica tehnica pamantului parjolit. Dupa ei, jalea !

Adauga un comentariu