Eveniment-Social

Directorul PSA, Ioan Prisecaru, huiduit de pascaneni

Publicat: 27 nov. 2011

Directorul societatii Prest Serv Apa Pascani, Ioan Prisecaru, a fost huiduit de locatarii blocului C6, situat in zona Vale. Oamenii erau suparati pentru ca pe facturi le-au fost imputate pierderi destul de mari la apa, iar conducerea societatii nu ia nici o masura pentru a remedia problema. In urma cu doua zile, Ioan Prisecaru s-a prezentat la blocul C6 dupa ce mai multi cetateni au sunat sa-si spuna nemultumirile. Acolo, directorul general a fost huiduit si i s-a cerut sa-si dea demisia pentru faptul ca nu a reusit sa le rezolve problema si pentru ca se inregistreaza pierderi la apa in continuare, iar costurile sunt suportate in mod obligatoriu de locatari. „Si asa avem pensii mici, ne mai puneti sa platim si penalitati si pierderile de apa pe care le are unitatea. Ar trebui sa va dati demisia. De atata timp spunem ca sunt probleme in zona si nimeni nu a venit sa ia vreo masura”, au precizat cativa locatari ai blocului. Acestia i-au reprosat directorului si faptul ca are un salariu destul de mare, pe care nu-l merita, avand in vedere maniera in care se implica sa rezolve problemele pascanenilor.

Primarul Grigore Craciunescu a propus in ultima sedinta de CL sa se infiinteze o comisie de analiza a pierderilor. „Este o problema cu privire la modul de facturare a societatii Prest Serv Apa Pascani. Mai multi locatari ai blocului C6 s-au revoltat, si pe buna dreptate, pentru faptul ca au fost pusi in situatia sa plateasca o serie de pierderi de apa. Lunar, pe scara, se consuma in jur de 551 metri cubi de apa, iar la ultima factura a venit un consum de 1.771 metri cubi pe luna. Este foarte mult. Eu m-as fi gandit ca, odata ce valoarea consumului depaseste de trei ori valoarea normala, atunci este o problema. Este o greseala din partea celor de la Prest Serv Apa de neacceptat. Cum poti factura asemenea pierderi populatiei? De aceea, solicit celor de la apa sa vina cu un plan de masuri pentru a stopa aceste pierderi. Trebuie ca aceasta comisie sa analizeze modul de facturare a celor de la Prest Serv Apa”, a declarat primarul Grigore Craciunescu.

Astfel, prin hotarârea luata in CL s-a stabilit ca cinci consilieri sa analizeze pierderile facurate de furnizorul de apa. Este vorba de: Leonard Rusu, viceprimarul Neculai Enea, Dionisie Afloroaei, Gabriela Nedelcu si Mihai Vicovanu.

Consilierul local PSD
Bogdan Alexa a solicitat in plenul sedintei ordinare ca la PSA sa se efectueze o analiza, dupa care sa se prezinte intr-o viitoare sedinta un raport general pe punctele de lucru unde se inregistreaza pierderi. „Nu exista pierderi doar la blocul C6. Acesta este doar unul dintre multe alte cazuri. Cred ca cel mai bine ar fi sa se prezinte un raport al intregii zone unde cei de la Prest Serv Apa inregistreaza pierderi si un raport al modului general de facturare la blocurile din Pascani. Dupa aceasta inventariere si prezentare a raportului trebuie sa se treaca la masuri de stopare a acestor pierderi. Nu este normal si corect ca oamenii sa plateasca ceva in plus fata de ce au consumat in realitate”, a precizat consilierul local PSD Bogdan Alexa.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit