National

Directorul Romgaz: Romania este in situatia de a nu-si cunoaste rezervele de gaze de sist

Publicat: 19 iun. 2014

Romania este in situatia de a nu-si cunoaste rezervele de gaze de sist, desi ar fi normal sa le cunoasca, afirma directorul general al Romgaz, Virgil Metea, precizand ca Romgaz „nu are niciun obiectiv” legat de acest tip de gaze, transmite corespondentul Mediafax.

Directorul general al Romgaz, Virgil Metea, a fost intrebat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta la Medias, judetul Sibiu, care este pozitia Romgaz fata de gazele de sist in contextul international dat de situatia din Ucraina.

Citeste si: Victor Ponta, declaratie socanta despre gazele de sist

„Romgaz, la ora asta, nu are niciun obiectiv legat de gazele de sist. Activitatea pe campurile traditionale este suficient de intensa si programele noastre de investitii sunt orientate spre zona aceea”, a declarat Virgil Metea.

El a precizat insa ca Romania este in situatia de a nu-si cunoaste rezervele de gaze de sist si „ar fi normal” sa le cunoasca.

Citeste si: Gazele de sist – solutie pentru salvarea Pamantului

„Noi suntem in situatia in care nu cunoastem nici macar potentialul rezervelor date de gazele de sist in Romania. Normal ar fi sa-l cunoastem. Diferenta este – si trebuie facuta diferenta – a-ti sti potentialul este una si cred ca este normal pentru orice tara sa-si cunoasca potentialul, a exploata sau a face programe de exploatare este altceva. S-ar putea ca, dupa ce ne cunoastem potentialul si trecem la exploatare, si din punct de vedere tehnic sa apara niste imbunatatiri sau schimbari”, a declarat Virgil Metea.

Citeste si:  SCANDAL. Chevron a dat buzna in Pungesti. Camioanele intampinate cu pietre – UPDATE VIDEO

El a completat ca, deocamdata, „cei care stapanesc tehnologiile spun ca riscurile sunt minime si este o zona pe care se lucreaza, tocmai pentru a diminua riscurile”.

„Ce vreau sa subliniez este ca trebuie sa ne cunoastem potentialul. Apoi putem sa vorbim si cum facem si cat facem”, a declarat Virgil Metea.

Directorul general al Romgaz si alti membri ai conducerii societatii au prezentat, joi, jurnalistilor, principalele directii de dezvoltare ale societatii si au facut o vizita la doua dintre statiile Romgaz din judetele Sibiu si Mures.loading...

Comentarii
  • Cei ce stapinesc aceste tehnologii minimizeaza riscurile exploatarii gazelor de sist. Uitati-va ce a facut CHEVRON pe unde a trecut. POLUAREA IREVERSIBILA A SUBSOLULUI SI POLUAREA IREVERSIBILA A APEI. DEZASTRE ECOLOGICE,CANCERE,PAMINT CONTAMINAT. Romani,treziti-va. CHEVRON, GO HOME!

Adauga un comentariu