News Flash:

Directorul SC Termoelectrica il ataca pe presedintele Casei de Asigurari Sociale de Sanatate

28 Octombrie 1999
780 Vizualizari | 0 Comentarii
•Adrian Butuca a primit un raspuns dur •Conform Termoelectrica, declaratiile lui Butuca ar fi neintemeiate si de natura sa aduca prejudicii societatii

SC Termoelectrica a trimis, ieri, Casei de Asigurari Sociale de Sanatate, un drept la replica prin care contesta declaratiile presedintelui Adrian Butuca. Acesta s-a plins in urma cu doua zile ca SC Termoelectrica a transmis unitatilor prestatoare de servicii un tip de conventie in care se solicita plata saptaminala a agentului termic, unul din punctele acesteia mentionind ca in cazul neindeplinirii conditiilor de mai sus furnizorul va proceda imediat la oprirea energiei termice. "Consideram ca inadmisibila o asemenea conditie, de natura sa altereze bunele relatii dintre CASS si SC Termoelectrica, in conditiile imposibilitatii de jure si de facto a incheierii unor contracte cu plati saptaminale intre CASS si prestatorii de servicii medicale si farmaceutice. Contractul impus spitalelor si celorlalti furnizori de servicii medicale, decontate de CASS Iasi este inacceptabil si denota lipsa de profesionalism in gestionarea fondurilor si administrarea sistemului de distributie a agentului termic, pendinte de SC Termoelectrica Iasi", a declarat presedintele CASS.
Directorul Termoelectrica - Sucursala Electrocentrale Iasi, Ion Mihai nu e de acord cu afirmatia "CASS a acordat o importanta deosebita furnizarii agentului termic in spitale, achitind datoria sistemului precum si majorarile aferente in beneficiul SC Termoelectrica Iasi si recomandind spitalelor sa achite prezumatul". "In realitate", a spus directorul Mihai, "obligatiile de plata ale unitatilor sanitare sint aproximativ 4,5 miliarde lei cu tot cu majorarile de pret pentru intirziere. Spitalul Sf. Maria si Spitalul de Recuperare au achitat majorarile de intirziere la plata calculate conform HG 425/94 cu xbilete la ordina girate de CNASS, insa aceste bilete la ordin sint esalonate cu scadenta la plata pina in luna iunie 2000. Sucursala Electrocentrale Iasi nu poate inregistra in evidenta proprie plata majorarilor decit la data scadentei aestor bilete de ordin". Conducerea CET mai spune ca a propus CASS-ului o modalitate de compensare a acestor datorii cu obligatiile noastre fata de CNASS insa nu a primit nici un raspuns. "Sucursala noastra vireaza lunar la CNASS aproximativ 850 de milioane lei, suma ce reprezinta contributia angajatorului si a angajatului la fondul pentru asigurarile sociale de sanatate. Nedepunerea acestor sume in termen de 15 zile constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau amenda". Directorul CET avertizeaza ca din cauza neincasarii contravalorii energiei termice livrate "sintem in situatia de a nu putea aproviziona combustibilul necesar asigurarii incalzirii in aceasta iarna. Furnizorii nostri de combustibil si servicii ne pretind plata saptaminala sau chiar zilnic in contul cantitatilor primite. Cu toate acestea, am fost receptivi la solicitarea spitalelor pentru pornirea incalzirii, fara a astepta lichidarea creantelor acestora. Am uzat totusi de prevederile legale, propunind consumatorilor nostri ca plata sa se faca pe baza conventiei de plati planificate. Directorul CET a mai afirmat ca acuzatiile aduse de presedintele CASS sint neintemeiate si de natura aduca prejudicii societatii pe care o conduce.
Cristina HURDUBAIA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1359 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013964 (s)