News Flash:

Directorul scandal

30 Martie 2007
6723 Vizualizari | 8 Comentarii
Adriana Ioniuc
• De-a lungul anilor, directorul stiintific din cadrul Complexului Muzeal National Moldova, Adriana Ioniuc, a fost implicata in nenumarate scandaluri, dovada aparitiile repetate in publicatiile locale din anul 1995 • Directorul stiintific de la Palatul Culturii a amenintat ca va actiona in instanta cotidianul ZIUA de Iasi pe motiv ca cele scrise in articolul intitulat "Un director nebun la Palatul Culturii?" sunt ireale, inventii ale unor persoane • Cotidianul ZIUA de Iasi demonstreaza cu documente ca directorul Adriana Ioniuc a fost diagnosticata cu o boala psihica, a avut internari la Spitalul de Psihiatrie Socola si i s-a eliberat un certificat medical in care este specificat in clar diagnosticul de neuroastenie trenanta cu fixatii obsesivo-fobice ireductibile la tratament si agravari anxioase • Directorul stiintific a contestat si faptul ca ar fi consilier de specialitate la Galeria de arta Proexim SRL, galeria al carei titular este sotul ei, Constantin Ioniuc • Acest lucru poate fi verificat in Registrul galeriilor de arta autorizate de Ministerul Culturii si Cultelor


De-a lungul anilor, directorul stiintific din cadrul Complexului Muzeal National Moldova, Adriana Ioniuc, a fost implicata in nenumarate scandaluri, dovada aparitiile repetate in publicatiile locale din anul 1995, cand indeplinea functia de director general. Mai mult, nu este pentru prima oara cand in presa este scris de internarile la Spitalul iesean de psihiatrie ale directorului Ioniuc. In ziarul Independentul din Iasi, in luna iulie 1995, a fost publicat un adevarat serial despre Adriana Ioniuc, inclusiv despre spitalizarile acesteia la spitalul mentionat. Sub titlul "Palatul Culturii este la indemana unui director cu tulburari nevrotice", ziarul Independentul publica in articolul respectiv: "...Directoarea Palatului Culturii, d-na Adriana Ioniuc, s-a instalat in aceasta functie desi starea sanatatii din punct de vedere mental lasa de dorit. Diagnosticata de specialistii Spitalului nr. 7 Socola cu «neuroastenie trenanta cu fixatii obsesivo-fobice ireductibile la tratament si agravari anxioase periodice»". Adriana Ioniuc indeplineste functia de director stiintific din anul 2001.

Ocrotita de minister

Imediat dupa publicarea in cotidianul ZIUA de Iasi a articolului intitulat "Un director nebun la Palatul Culturii?", un grup de salariati de la Complexul Muzeal National Moldova au inaintat un memoriu la redactia ziarului in care dezvaluie abaterile grave ale directorului stiintific Adriana Ioniuc. "In aprilie 2001 s-a scos la concurs postul de director stiintific special pentru dansa, la insistentele unui binecunoscut senator iesean, impunandu-se la inscriere conditii pe care numai ea le putea indeplini, fiind de altfel singura candidata pe loc. Un memoriu de protest semnat de toti sefii de sectie din Palat si nu numai a fost inaintat si ex-ministrului Razvan Theodorescu, insa nu a avut nici un ecou. Prietenia comuna a domnului ex-ministru Theodorescu si a doamnei Ioniuc cu domnul Bogdan Barleanu, in acel timp director la Directia de Cultura, precum si influenta fostului secretar de stat Ioan Opris, au fost predominante si doamna Ioniuc a ajuns pe acest post cu salariul cel mai mare din institutie. Cu ocazia primului bal la Palatul Culturii (2005) in vederea strangerii de fonduri pentru consolidare, doamna Ioniuc s-a straduit din rasputeri pentru a face parte din comitetul de organizare pentru a demonstra prefectului din acea perioada, Radu Prisacaru, si altor oficialitati, calitatile sale de bun organizator. Imediat dupa terminarea evenimentului se si vedea director general, facand adevarate crize de putere prin palat, urland si batjocorind pe mai multi salariati", se arata in memoriu semnat de un grup de salariati.Obiecte de arta vandute la o consignatie

Pe de alta parte, o parte dintre angajatii Complexului Muzeal care au decis sa trimita memoriu la redactia cotidianului ZIUA de Iasi au declarat ca restauratorii de la Laboratorul Zonal de restaurare din Palat au fost constransi de directorul stiintific sa urmeze cursurile Facultatii de Restaurare, unde aceasta preda. Din afirmatiile salariatilor rezulta ca, in cazul nu ar fi urmat aceste cursuri, Adriana Ioniuc nu ar fi avut cum sa-si acopere cu ore norma didactica. "Doamna Ioniuc i-a obligat pe toti restauratorii de la Laboratorul Zonal de Restaurare care au studii medii sa urmeze cursurile Facultatii de Restaurare din cadrul Institutului de teologie, pentru ca dansa sa-si poata asigura norma didactica si sa mai adauge ceva la modestul salariu de 50 milioane lei. De asemenea, are ore si la Facultatea de Arhitectura. S-a dat de ceasul mortii pentru a ajunge in Comisia Nationala pentru Monumente Istorice, avand interes sa mearga cat mai des la Bucuresti, unde ducea la o consignatie obiecte de arta restaurate gratuit de salariatii Laboratorului de restaurare al Palatului Culturii. Aceste obiecte restaurate le cumpara la preturi modice si apoi le transporta cu microbuzul institutiei atunci cand avea sedinte la minister si le vindea la preturi foarte mari. Fiind o persoana foarte razbunatoare, doreste sa elimine din institutie persoanele cu vechime, experienta, profesionalism, pentru a i se uita trecutul. Nu stim cum si cand se ocupa ea de patrimoniu, dar stim ca este un adevarat pericol pentru aceste obiecte de mare valoare din Palatul Culturii, cat si din celelalte subunitati, fiindca oricand poate face o criza si distruge aceste obiecte. Nu dorim sa ne fie publicate numele pentru a nu avea de suferit, cum au patit alti colegii ai nostri. De cand lucreaza in Palat, doamna Ioniuc a facut mari deservicii acestei institutii, majoritatii salariatilor si in special a dus o campanie de denigrare impotriva directorilor pentru a le lua locul, mergand pana la scenarii de cea mai joasa speta". Directorul stiintific Adriana Ioniuc nu poate nega ca cele relatate de cotidianul ZIUA de Iasi sunt lucruri reale. Vom reveni.
In urma articolului publicat in cotidianul ZIUA de Iasi, intitulat "Un director nebun la Palatul Culturii?", Adriana Ioniuc, director stiintific in cadrul Complexului Muzeal National Moldova, prin avocatul sau a solicitat un drept la replica, precizand ca tot ce s-a scris in articol este ireal, si ii cere semnatarului articolului sa-si ceara scuze public. In acel articol s-a scris despre faptul ca directorul stiintific Adriana Ioniuc a avut mai multe internari la Spitalul de psihiatrie Socola din Iasi, unde a fost diagnosticata cu neuroastenie trenanta cu fixatii obsesivo-fobice ireductibile la tratament si agravari anxioase periodice. De asemenea, in articolul respectiv, s-a mentionat ca Adriana Ioniuc este consilier de specialitate la Galeria de arta Proexim SRL, unde titular este sotul ei, Constantin Ioniuc. Articolul a avut la baza certificatul medical eliberat de Spitalul de psihiatrie Socola, parafat inclusiv de medicul curant, care atesta ca Adriana Ioniuc a fost pacientul acestei unitati medicale, iar pe certificat este mentionat si diagnosticul. Totodata, in Registrul galeriilor de arta autorizate de Ministerul Culturii si Cultelor este mentionata galeria privata a familiei Ioniuc, numele consilierului de specialitate si titularul, Adriana Ioniuc, respectiv Constantin Ioniuc. Directorul stiintific de la Palatul Culturii nu poate nega ca aceste afirmatii din articol sunt reale, deoarece au la baza documente parafate si semnate de persoane autorizate. In dreptul la replica inaintat cotidianului ZIUA de Iasi si semnat de avocatul directorului Ioniuc, se specifica: "Dreptul la imagine al dnei. Ioniuc a fost grav afectat de afirmatiile total ireale date publicitatii in acel articol si de modul jignitor si calomnios in care au fost prezentate, convinsa fiind de faptul ca aceste asa-zise informatii au fost comandate de persoane ale caror nume nu apar in articol". Pe ce se bazeaza directorul Ioniuc cand afirma ca anumite persoane au inventat aceste informatii, cand exista documente clare ce demonstreaza internarile la Spitalul de psihiatrie Socola, dar si Registrul galeriilor de arta ce poate fi citit pe site-ul Ministerului Culturii si Cultelor? Cum poate demonstra directorul stiintific Ioniuc ca aceste informatii au fost comandate si inventate de anumite persoane?


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4013 viz    5 com
26519 viz    45 com
3431 viz    2 com
7358 viz    19 com
920 viz    0 com
3861 viz    3 com

Comentarii (8)

Anonim  | #10180
Aceasta ,,ziarista" este o rusine pentr breasla ei,asa cum dealtfel este si patronul ei de la
Bucuresti.
oana  | #10181
Diagnosticul ei e atit de banal !!! In afara faptului ca suna f. pompos - in termeni medicali - e o afectiune cu care se poate duce o existenta normala (registrul normalului este destul de larg). E ingrozitor cit de inversunati sinteti voi moldovenii, la iasi, in timp ce aveti acolo chestiuni mult mai grave de rezolvat !!!
ada  | #10182
Asta este cumva reincarnarea Elenei Ceausescu?
Dupa profilul facut si dupa caracterizarea de printre randuri seamana cu aceasta foarte mult.
agamita  | #10183
ce om normal este madam Ioniuc daca si-a colegul si subalternul direct, directorul adj si sef de sectie al muzeului etnogarfic, sa spele scarile centrale, interioare ale palatului culturii, cu teul si carpa, in timp ce femeile de serviciu al serviciului administrativ se uitau? Mai mult, le+a interizis femeilor respective sa intervina!
Aveti dreptate nu este nebuna, este diabolica!
ex roman  | #10184
Inversunati nu sunt numai moldovenii ci toti romanii la un loc care au distrus Romania .Practic Romania a murit de mult .Ati devenit o tara de consumatori ,observati numai inversunarea cu care se construiesc hypermarketuri sfiintite de soboruri de preoti culmea.Unde va sunt fabricile ? sau unde va e forta de munca? Unde mai gasim mandria de a fi roman ?
george  | #10185
hai sa scriu mai pe intzelesul dumneavoastra (e musai sa observatzi ca ma abtzin cu greu de a va ura cele "crestinesti"). ca sa va lamuresc am mai postat aici fara a aduce injurii si fara a folosi altfel de expresii vulgare. licentzioase, da recunosc! m-am legat doar de IQ -ul doamnei / domnisoarei Magda OLTEANU (IQ - un neologism, care stitzi dumneavoastra ce cuantifica - n.r.). il avezi mare, super-mare, hiper-mare sau cum doritzi . .. matale
agamita  | #10186
FEMEIA ASTA PE CARE TOTI O FACETI "DOAMNA" ARE PE CONSTIINTA MULTE . DE FAPT EA NU ARE CONSTIINTA. SPER CA DUMNEZEU S-O IERTE PENTRU MOARTEA DOMNILOR PRUTEANU NICOLAE SI BURCIU VASILE, STRESUL ASUPRA DOAMNEI ROPOT FOST DIRECTOR ADJUNC, DISPARUTA SI EA DIN LUMEA ASTA, A DOMNILOR NICOLAE PUSCASU, SINGURUL ARHEOLOG CARE A AVUT CURAJUL SA STEA IN CALEA BULDOZERERELOR CARE TREBUIAU SA TRANSFORME IN PRAF SI PULBERE CEVA BISERICI DIN IASI, SAU O DOMNULUI CLAUDIU PARADAISER, CERCETATOR SI CRITIC DE ARTA, AUTOR A 15 CARTI DE SPECIALITATE, GRABINU-LE PLECAREA DIN ACEASTA VIATA.. O CANALIE CARE, DIN CAUZA MEGALOMANIEI EI, MERITA STRIVITA PENTRU NENOROCIRILE PE CARE LE-A PROVOCAT MULTOR PERSOANE CARE II STATEAU IN CALE. O INCULTA, O PARVENITA A CAREI ACTIVITATE DE CERCETARE CONSTA DOAR IN FURTUL DE INTELIGENTA, INSUSIREA IDEILOR COLEGILOR SAU A CELOR PE CARE I-A PLATIT PENTRU A-I SCRIE CELE DOUA BROSURI CARE I-AU DAT TITLUL DE CERCETATOR GRADUL I.
DACA VCRETI SA VEDETI CUM ARATA DIAVOLUL, PRIVITI-O PE EA. ESTE DIAVOLUL PERSONIFICAT
Anonim  | #10187
Pruteanu Nicolae, Burciu Vasile, Ropot Rodica, Puscasu Nicolae, Paradaiser Claudiu si de azi, Val Condurache (care a plecat la cer chiar in ziua de nastere a "distinsei" madame 26 august), sunt cei care au cazut victime acesti personificari a diavolului IONIUC ADRIANA.

PANA CAND DOAMNE DUMNEZEULE, PANA CAND O MAI LASI PE FIARA ASTA SA OMOARE DUPA BUNUL PLAC?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4000 (s) | 22 queries | Mysql time :0.272840 (s)