News Flash:

Directorul Toma face apologia abuzurilor

11 Octombrie 2006
2054 Vizualizari | 4 Comentarii
• Intr-un drept la replica trimis redactiei cotidianului ZIUA de Iasi, directorul Regiei Autonome Judetene de Apa si Canal sustine ca angajatii din subordine au dreptul sa sparga usile pentru a opri apa
Articolul "Angajatii RAJAC dau spargeri pentru a opri apa rece", publicat de cotidianul ZIUA de Iasi in data de 6.10.2006, a nemultumit conducerea unitatii, care a solicitat un drept la replica. Numai ca documentul trimis redactiei cotidianului ZIUA de Iasi care se vrea a fi un drept la replica este doar punctul de vedere al directorului Regiei Autonome Judetene de Apa si Canal (RAJAC), Ioan Toma, care considera ca abuzurile asupra proprietatii private sunt pe deplin justificate. Adica angajatii RAJAC Iasi pot intra oricand in casele oamenilor sau sa sparga lacatele de la subsolurile blocurilor fara un mandat de la un judecator sau sa fie macar insotiti de un alt reprezentant al legii, cum ar fi un executor judecatoresc. Reamintim ca pe data de 27 septembrie 2006 echipa de interventie a Regiei a patruns in mod abuziv la subsolul blocului DA5 din cartierul Dacia. Avand ca motivatie datoriile pe care asociatia PT 10, din care face parte si blocul DA 5, le avea fata de RAJAC, angajatii au spart lacatul de la subsolul blocului si au demontat apometrul, lasand blocul fara apa mai bine de o saptamana. "Asociatia a refuzat in permanenta primirea documentelor de notificare, incercand in acest fel sa impiedice procedurile de intrerupere a serviciilor, ajungand pana in situatia in care Regia ar fi fost pusa in situatia intreruperii serviciilor prin sapatura si debransare de la magistrala, lucru care ar fi fost impotriva intereselor proprietarilor care ar fi trebuit sa suporte costurile, care in aceste cazuri sunt foarte mari", se precizeaza in dreptul la replica primit de redactia ZIUA de Iasi. Mai mult, conducerea Regiei atrage atentia asupra faptului ca, in urma contractului semnat, asociatia trebuia sa asigure accesul la apometru atunci cand este necesar. Aceasta clauza din contractul cadrul semnat de consumatori a fost introdusa in special pentru a consemna corect consumul inregistrat la un anumit imobil. Ceea ce nu este precizat in dreptul la replica este faptul ca in conditiile in care asociatia nu permite accesul la subsol, RAJAC nu are dreptul sa intre cu forta. In aceste conditii, Regia putea sa sesizeze organele abilitate pentru a solutiona problema, si nu sa aplice metode care sunt ilegale. Intrarea cu forta intr-un subsol de bloc nu este precizata nicaieri in contractul de care aminteste Regia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

Anonim  | #1152
Mai Cataline iar scrii prostii, ocolind cu buna stiinta adevarul. Detii vreo dovada precu ca acel lacat a fost spart. Fusei cumva la fata locului? Daca ar fi adevarat ce scrii, oare la celelate blocuri de ce nu s-a sistat furnizarea serviciilor? Ar trebui sa-ti dea de gandit acest aspect. In articolele tale stii sa dai numai cu bata si numai in partea care are cea mai mare dreptate. Incearca sa te aliniezi pe drumul catre UE si nu catre URSS.
Anonim  | #1153
de ce faci dragutza partizanat ieftin pentru cei care nu-si platesc cheltuielile de intretinere? esti cumva unul dintre ei? si care ar fi dupa mintea ta organele abilitate sa solutioneze problema ca asociatia nu permite accesul reprezentantilor rajac la apometrul proprietate a rajac? stii care era alternativa?
rajac nu intra in subsol insa trimitea frumusel un utilaj care 'debransa' blocul datornic din strada. adica sapa, taia conducta si o blinda. cind ar fi vrut amaritii aia din bloc apa, dupa achitarea datoriilor, se mai adaugau vreo citeva milioane bune prin devizul care se intocmea pt. refacerea bransamentului. Ce o fi fost mai bine sa sparga un lacat sau sa-i debranseze din strada? Think about!
Administrator srl  | #1154
Adevarul este undeva departe de mintea celor care scriu dar nu stiu. Va reamintesc definitia data de lege asociatiei de proprietari, ca ar fi organizatia proprietarilor dintr-un condomeniu, care inseamna cladire, scara sau tronson nu mai multe cladiri, nu cartiere intregi. Asociatiiel care priun fraudarea legii au obtinut personalitate juridica si administreaza fraudulos sunt neconstitutionele asa cum prevede Constitutia Romaniei, la art 40 al 2, incalca ordinea de drept, adica definitia din legea locuintei. Regia, furnizorul, si oricine altcineva, nu are dreptul de a incalca proprietatea in modul descris in articol decat in urma unei Hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Parerile dumneavoastra arata gradul de civilizatie la care a ajuns romanul, fie el si moldovean, dispretul fata de lege si drept, fata de judecata dreapta. Mentalitatile de acest fel, ca si ura cu care posteaza parerile dumnealor, divizeaza populatia si incita la violenta.
musac  | #1155
indiferent...esti sigur ca datoriile sunt reale?daca mergea in instanta rajac pierdea
nu poate dovedi consumul...apometrele lor sunt...verificete tot de ei...aparand furt de apa in cantitati f mari..
si tre totusi respectata legea nu?
eu sunt obligat sa nu mi fac singur dreptate..nu e valabil pt toti?
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1361 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015018 (s)