Jocuri

DiRT 3 – review

Publicat: 08 iul. 2011

Pe data de 24 mai 2011 studiourile Codemasters au lansat cel de-al treilea titlu al seriei Dirt. Pentru cei ce nu stiu, vorbim despre un simulator de curse de raliu, care cu fiecare generatie a castigat in profunzime si in stiluri de joc. Campania singleplayer este impartita in patru sezoane, fiecare cu cate trei serii si un campionat, cu variate obiective, in cadrul carora ne putem demonstra maiestria in a conduce.

Si cu cat avansam, castigam prestigiu, si atragem noi sponsori. Iar acestia ne ofera masini noi. Si pe langa modul de raliu, avem parte si de curse normale, de acrobatii sau chiar de distrus obstacole. Deci nu ducem lipsa de varietate. Iar jocul ne poarta prin toata lumea, oferindu-ne peisaje din cele mai variate, urbane sau cat se poate de salbatice.

Multiplayer-ul este atat online cu pana la sapte adversari, cat si local, pe acelasi ecran (split screen). Si daca am facut o cursa memorabila, putem salva reluarea, si incarca direct pe contul de YouTube. Insa doar 30 de secunde, la o calitate de 480p. Si fiecare upload ne “costa” 8-10 minute, pe care le-am putea folosi sa ne jucam. Din pacate aceasta este singura metoda de a salva o reluare, si o putem face numai imediat dupa cursa respectiva.

Vremea joaca si ea un rol important, afectand puternic comportamentul masinii. Si ne putem alege cat de reale si de distructive sa fie coliziunile. Dar pentru a ne mai usura putin misiunea, avem in fiecare cursa disponibile cinci flashback-uri, care ne poarta in timp pana inaintea greselii, dar costa prestigiu.

Grafica arata foarte bine, gratie motorului EGO 2.0. Acesta insa necesita ca minim un procesor dual core la 2.8 GHz, 2 GB de RAM, 15 GB pe HDD, si o placa video GeForce 8600 sau Radeon HD 2600 cu 256 MB memorie. Iar recomandat ar fi un CPU quad core, cu 3 GB de RAM, tot 15 GB pe HDD, si placa video de ultima generatie (insa omit sa specifice exact care).

Dirt 3 a fost lansat simultan pe PC, Xbox 360 si PS3. Pretul este de 50 $, demo nu avem, iar un trailer reprezentativ se gaseste mai jos. Sunt curios cati isi vor dori un Ford Fiesta in viitorul apropiat…

 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit