Magazin

DISCRIMINARE? Destinatii turistice fabuloase, INTERZISE femeilor – FOTO

Publicat: 28 sept. 2014
Femeile au reusit sa impuna schimbari radicale, intr-o lume condusa de barbati, care traiesc cu impresia ca sunt stapanii lumii si au drepturi depline asupra sotiilor si fiicelor. Cu toate acestea, exista cateva locuri in lume unde, in plin secol XXI, femeile inca nu au voie sa ajunga. Iata, mai jos, care sunt principalele atractii turistice interzise femeilor.
1. Muntele Athos
Este o destinatie de pelerinaj si, potrivit unei teorii stravechi, prezenta femeilor i-ar putea zbuciuma spiritual pe calugari. Nu numai femeile nu au voie sa ajunga aici, ci si numarul animalelor femele este strict controlat. Parlamentul European a incercat sa schimbe regula, insa nimic nu s-a schimbat. Mai mult, inclusiv barbatii turisti au nevoie de permis special sa ajunga aici.
 
2. Muntele Omine, Japonia 
Este o zina turistica de evitat, din cauza unei legi care considera femeile periculoase pentru linistea calugarilor. Lucrurile nu s-au schimbat pana astazi, doar barbatilor fiindu-le permis sa escaladeze pentru a ajunge la templu sa se reculeaga.
 
3. Arabia Saudita
Este o zona unde se stie ca femeile mai degraba trebuie sa-si exprime recunostinta pentru faptul ca exista. Nimic nu le este permis fara acceptul barbatilor, iar daca esti turista aici pur si simplu nu ai voie sa vii singura. Este obligatoriu sa fii insotita de un barbat si chiar atunci restrictiile sunt atat de multe, incat mai bine te lasi pagubasa, mai ales daca nu esti genul de femeie care s-a nascut sa stea cu capul plecat, fara personalitate si initiativa.
 
4. Templurile din Indonezia, India si Bali
Din cele mai vechi timpuri, femeile au fost mereu considerate impure, desi nici barbatii nu sunt mai prejos. Mai mult, femeile aflate in acea perioada delicata a lunii nu au voie sa intre in templele hinduse din Indonezia, India si Bali.
 
5. Haji Ali Dargah, Mumbai
Mormantul sacru Haji Ali Dargah din Mumbai este o destinatie cautata, unde ajung zilnic aproximativ 20.000 de turisti. Femeile nu au ce cauta aici, aceasta fiind singura restrictie impusa de autoritati, care nu dau semne ca vor schimba prea curand regulamentul.
 
6. Parcul Galaxy, Bavaria
Aici femeilor le este interzis accesul pentru protectia lor. Este vorba despre toboganul cu apa X-treme Faser, iar masura a fost luata dupa ce mai multe doamne si domnisoare s-au ranit in zonele intime. Pentru a nu pierde bani, echipa care administreaza parcul doreste sa conceapa un costum special, care sa permita tuturor vizitatorilor sa se distreze pe aceste tobogan.
 
7. Manastirea Frasinei
La noi in Romania, in judetul Valcea, femeile nu au voie sa paseasca in incinta Manastirii Frasinei. Regula a fost impusa de Sfantul Ierarh Calinic, in secolul al XIX-lea, care a ajuns la concluzia ca linistea calugarilor poate fi tulburata de femei. In plus, aici este interzis consumul de carne.
Sursa: one.ro.


loading...

Adauga un comentariu