National

DISCRIMINARE. Romanca lasata fara copil in Belgia. Judecatorul a decis ca Romania este o tara „de mana a doua”

Publicat: 01 iul. 2014
1
Discriminare strigatoare la cer in Belgia, impotriva unei romance. Astfel, intr-o tara cu pretentii, femeia a pierdut custodia copilului in varsta de 10 luni, dupa ce judecatorul a stabilit ca micutul nu poate fi crescut in Romania, intrucat este o tara „de mana a doua”. Lucia Radu, stabilita in Belgia, a divortat de sotul belgian, insa a pierdut custodia copilului. Judecatorul si-a motivat decizia spunand ca in tara de origine romanca are un loc de munca la Guvern, pe care l-a catalogat ca fiind nesigur si neinteresant si ca salariul obtinut in Romania este mai mic decat cel din Belgia.

Judecatorul nu s-a motivat decizia si nu a precizat de ce postul este nesigur. Mai mult, judecatorul a decis ca bebelusul sa fie dus la cresa, desi mama sta acasa, in concendiu maternal. Ulterior, judecatoarea a dovedit ca are o mentalitate tipica Arabiei Saudite, precizand ca mama era obligata sa ceara permisiunea sotului inainte de a-si lua concediu maternal. Mai grav este faptul ca sotul a depus hartii false la dosar, scrise de oficiali ai Comisiei Europene. Romanca a demonstrat ca actele au fost falsificate si, cu toate acestea, tribunalul le-a pastrat la dosar si le-a luat in considerare cand a luat decizia de a-i lua copilul.

 
„Oare un judecator care se respecta poate hotari ca nu este in interesul unui sugar sa traiasca cu mama lui in Romania pentru ca Romania este considerata o tara de mana a doua? Un judecator care se respecta poate spune ca interesul copilului este sa mearga la cresa si nu sa stea acasa cu mama lui?”, a declarat Lucia Radu. Femeia a precizat ca, potrivit deciziei emise, judecatorul nu i-a contestat calitatile de mama.
In sprijinul Luciei a aparut si o petitie pe internet, care a strans peste 2.500 de semnaturi. De asemenea, un consilier al ministrului belgian al Justitiei si-a exprimat stupoarea fata de o asemenea hotarare si a sfatuit-o pe romanca sa faca plangere impotriva judecatoarei la presedintele Tribunalului de prima instanta si la Consiliul superior al justitiei, potrivit adevarul.ro. Mai mult, tatal copilului.

Semneaza aici petitia

Adauga un comentariu