International

Discursul care a CUTREMURAT Europa

Publicat: 09 feb. 2015
1
Premierul grec, Alexis Tsipras, a declarat duminica in Parlament ca nu vrea extinderea programului de asistenta financiara acordat de Uniunea Europeana, ci un „credit punte” pana la finalizarea unei noi intelegeri, relateaza Greek Reporter, in editia electronica. Tsipras a declarat ca scopul sau este sa serveasca intereselor nationale si sa respecte promisiunile electorale ale partidului sau. „Dupa cinci ani de austeritate barbara poporul nu se mai pleaca in fata fricii”, a declarat el.
„Grecia vrea sa isi onoreze datoria … Daca partenerii nostri vor acelasi lucru, sunt invitati la masa negocierilor ca sa putem discuta cum putem face acest lucru viabil”, a declarat Tsipras in Parlamentul grec. In discursul sau adresat natiunii, Tsipras a respins prelungirea programului de asistenta financiara acordat de Uniunea Europeana si a insistat ca tara sa are nevoie de un „credit punte” in iunie, cand Atena ar urma sa negocieze un nou acord cu UE si Fondul Monetar International.
„Ajutorul a esuat … Noul Guvernul nu este justificat sa ceara o prelungire a imprumutului”, a declarat premierul, adaugand ca poporul grec i-a oferit partidului sau un mandat pentru a abandona „programul dezastruos de austeritate […] Vrem un acord nou, un credit punte, care sa ne ofere spatiul fiscal pe care il cere o negociere sincera”, a declarat Tsipras. Premierul a anuntat, de asemenea, redeschiderea televiziunii publice ERT, inchisa in 2013 pentru a se salva bani, si a adaugat ca tara are o „obligatie morala” sa pretinda reparatii de razboi de la Germania. El a promis, de asemenea, o serie de masuri care vor intra in vigoare de miercuri dimineata si care se vor concentra pe criza umanitara.
Adauga un comentariu