Secretele istoriei

Discursurile paranoice ale lui Hitler au prezis Holocaustul

Publicat: 15 nov. 2013
3
Britanicii au analizat mai multe discursuri tinute la radio si si-au dat seama exact de pornirile sale criminale fata de evrei, noteaza The Guardian.
Mai mult, expertii in psihologie si discursuri ai Marii Britanii „l-au citit” atat de bine pe Hitler, incat au vazut care e nivelul fricii care il macina pe dictator. Ei stiau exact ce se ascunde in spatele urii pe care o avea impotriva evreilor, insa nu au realizat amploarea Holocaustului.
„In momentul publicarii raportului, in 1942, soarta razboiului se contura impotriva Germaniei. Hitler a inceput sa se preocupe mai mult de probleme ‘interne’ ale Germaniei, in special de exterminarea evreilor. Din discursurile sale paranoice aceste porniri erau usor de inteles”, spune cercetatorul Scott Anthony, care a analizat raportul.
Concluziile la care a ajuns studiul spuneau ca Fuhrerul era constient ca va pierde razboiul, desi abia peste cativa ani Germania avea sa capituleze. In plus, din cauza paranoiei de care suferea, Hitler dezvoltase „complexul Mesia„.
Acest lucru il facea sa se creada liderul unei natiuni alese, care duce o cruciada impotriva evreilor, vazuti ca „incarnarea raului, o agentie diabolica universala ce trebuie exterminata”, spune cercetarea.
Adolf Hitler a condus Germania in cel de-al doilea Razboi Mondial, iar din cauza politicilor sale extremiste, 6.000.000 de evrei si-au pierdut viata intre 1941 si 1945. Pentru a nu fi prins de Armata Rosie, acesta s-a sinucis cu doar cateva ore inainte ca Berlinul sa cada in mainile sovieticilor.Adauga un comentariu